ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Palimpsest of voices» από το Λεόντιο Τουμπουρή

Ένα συμμετοχικό πρότζεκτ για το Glasgow International 2021

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Palimpsest of voices είναι ένα συμμετοχικό πρότζεκτ που ανέπτυξε και συντόνισε ο Λεόντιος Τουμπουρής για το Glasgow International 2021. Εξετάζει τον εύθραυστο και μεταβαλλόμενο χαρακτήρα της γλώσσας, αξιοποιώντας τη δημιουργία ως συλλογική διαδικασία μάθησης, που υπερβαίνει τον λόγο και τις πολιτισμικές διαφορές.

Μέσα από σειρά εργαστηρίων στο Glasgow Sculpture Studios, ο Λεόντιος δούλεψε με την ευρύτερη κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Oakgrove της Γλασκώβης, που συμπεριλάμβανε περισσότερους από 130 μαθητές, τις οικογένειες τους και μέλη του προσωπικού του σχολείου. Μαζί παρήγαγαν κεραμικά και εφηύραν τους χαρακτήρες μιας τεχνητής γλώσσας, ακολουθώντας μια μέθοδο που έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί ο εικαστικός στην πρακτική του τα τελευταία χρόνια.

Αντιμετωπίζοντας τους περιορισμούς ως ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιολογώντας τις προοπτικές πρόσληψης του έργου, το Palimpsest of voices παρουσιάζεται σε μια μορφή συνεχούς μεταβλητότητας, μέσω της οποίας προκύπτει μια ρευστή συνθήκη διαδικτυακής διάδρασης.

Το έργο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση palimpsestofvoices.net κατά τη διάρκεια του Glasgow International.

Το Palimpsest of voices συνοδεύεται από ένα κείμενο της Kirsty Hendry, ένα podcast με τους Λεόντιο Τουμπουρή, Kirsty Hendry και Alex Misick, δύο μεταξοτυπίες περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, και μια κριτική του πρότζεκτ από τον Andrés Valtierra.

Σε συνεργασία με το Oakgrove Primary School, Queens Cross Housing Association, Glasgow Sculpture Studios
Με την υποστήριξη του Glasgow International, Creative Scotland, Cyprus High Commission - Cultural Section, Glasgow Connected Arts Network, Matrix AI
Παραγωγή: Alex Misick
Ιστοσελίδα: Rectangle Studio
Τρισδιάστατες απεικονίσεις: Mark Boyle, Μαρία Λεωνίδου


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Κινηματογραφική αφίσα του σοβιετικού κινηματογράφου πριν από την επιβολή του σοσιαλιστικού ρεαλισμού επί Στάλιν. (TASCHEN)

Ματιές στον κόσμο

Μια νέα έκδοση της Taschen συγκεντρώνει πάνω από 250 κινηματογραφικές αφίσες της εποχής που οι καλλιτέχνες του συστήματος ...
Kathimerini.gr
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ