ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Πολιτιστική Αποκέντρωση»: 12 παραγωγές σε 40 κοινότητες

Οι πολιτιστικές διοργανώσεις αφορούν παραστάσεις χορού, θεάτρου, χορού και συναυλίες

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2023, από το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του υφυπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Μάιο έως Σεπτέμβριο σε διάφορες κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πολιτιστικές διοργανώσεις αφορούν παραστάσεις χορού, θεάτρου, χορού και συναυλίες. Πιο συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε 40 κοινότητες και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 συνολικά παραγωγές.

Το Πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, θέτει ως στόχο την προώθηση και υλοποίηση ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κοινότητες της Κύπρου. Ειδικότερα, η εφαρμογή του Προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση» στοχεύει στην προαγωγή, καλλιέργεια και διάδοση του πολιτισμού και παροχή ευκαιριών για γνωριμία, στην κατανόηση, συμμετοχή και δημιουργία σε όσο το δυνατόν ευρύτερα στρώματα της υπαίθρου, στην ενθάρρυνση της κινητικότητας (mobility) των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών του πολιτισμού καθώς και του καλλιτεχνικού τους έργου και, τέλος, στη διαμόρφωση καλλιτεχνικής αντίληψης και αισθητηρίου τόσο από τη θέση του δημιουργού όσο και από τη θέση του θεατή.

Αναλυτικά οι παραγωγές:

ΘΕΑΤΡΟ

«Η κόμισσα της φάμπρικας» των Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά σε σκηνοθεσία Άγι Παΐκου, στις κοινότητες Αλάμπρας, Σπηλιών, Αγίων Τριμιθιάς και Τάλας.

«Ο Τσέτσε» του Λουίτζι Πιραντέλλο, από τη Θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις», σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου Καρσερά, στις κοινότητες Αγρού, Άλωνας, Ορούντας, Μιτσερού και Περιστερώνας.

«Καστάνκα, η ιστορία ενός σκύλου» του Αντόν Τσέχωφ, από τη θεατρική ομάδα Ειδεκανού, σε σκηνοθεσία Έλενας Παυλίδου και Νικολέτας Βερυκίου, στις κοινότητες Αγίας Βαρβάρας, Ποταμιάς και Τόχνης.

«Ο μορμόλης», του Ράινερ Χάχφελντ, από την ομάδα ΚΟΥΚΛΟιστορίες, σε σκηνοθεσία Λουκίας Αντωνίου, στις κοινότητες Μαλλιών Λεμεσού, Καλαβασού, Πισσουρίου και Παλαιομετόχου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μουσικός περίπατος στη Βάβλα», μουσική δράση από τον Σύνδεσμο Ανάπτυξης Βάβλας, στην κοινότητα Βάβλας.

«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι», συναυλίες με άξονα τον έρωτα και το φεγγάρι και με πολυμελές μουσικό σχήμα, στις κοινότητες Αγίου Τύχωνα, Περβολιών, Πισσουρίου και Κισσόνεργας.

«Μιχάλης Βιολάρης – μια ζωή καλό ελληνικό τραγούδι», συναυλίες-αφιέρωμα στον Μιχάλη Βιολάρη στις κοινότητες Βουνίου Λεμεσού, Ομόδους, Λυμπιών, Πέρα Ορεινής και Ακακίου.

«TratSik String Quartet», συναυλίες Κουαρτέτου Εγχόρδων με το Κουαρτέτο TratSik String Quartet, στις κοινότητες Πολεμίου, Κελλακίου και Πλατρών.

«Παιδεμοί του έρωτα», συναυλίες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη στις κοινότητες Παλώδιας, Κιτίου, Σπηλιών και Κελοκεδάρων.

«Απόστολος Καλδάρας – τα μεγάλα τραγούδια», συναυλίες αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Γεωργίας Μεσιήτη, στις κοινότητες Αγίου Θεοδώρου Πιτσιλλιάς, Λυθροδόντα και Βαβατσινιάς.

«Γιώργος Καλογήρου – Μουσικό σχήμα Σαντούτο: του έρωτα και του τόπου», συναυλίες στις κοινότητες Σπηλιών, Αγρού, Τάλας, Πεδουλά και Φρενάρους.

ΧΟΡΟΣ

«Εν Χορώ», παράσταση σύγχρονου χορού από την ομάδα Arttitude σε χορογραφία Εύης Παναγιώτου στις κοινότητες Συλίκου, Καλού Χωριού και Λιμνάτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση