ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πραγματοποιείται και φέτος το πολιτιστικό φεστιβάλ ΠΚ στο αρχοντικό της Αξιοθέας

Φέτος οι θεατές του φεστιβάλ θα γνωρίσουν νέους ξεχωριστούς δημιουργούς, που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη σκηνή του αρχοντικού της Αξιοθέας

ΚΥΠΕ

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Πιερής» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για να υποδεχτεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, το φιλότεχνο κοινό καθώς επίσης τους σπουδαίους καλλιτέχνες οι οποίοι για τέσσερις μήνες με την ποίηση της τέχνης τους θα οδηγήσουν το κοινό στη μυθική εκείνη ρωγμή του χρόνου, με τις εξαίσιες και μαγικές νύχτες στον έναστρο κήπο του αρχοντικού της Αξιοθέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, «με καθοδηγητικό αστέρι την έμπνευση και τη δεξιοτεχνία, τη γνώση, τη θεωρητική αναζήτηση και το δημιουργικό πάθος, καλλιτέχνες, σχήματα και μουσικές ακαδημίες από την Κύπρο και το εξωτερικό, σε έναν ζυγιασμένο συνδυασμό εκδηλώσεων, εργαστηρίων και σεμιναρίων, θα οδηγήσουν τους παρευρισκόμενους με τη μουσική, τον χορό, την ποίηση, το θέατρο και τη λογοτεχνία, στους ιριδισμούς του μέγιστου έργου, της Τέχνης. Μιας Τέχνης που συνδέει».

Φέτος οι θεατές του φεστιβάλ θα γνωρίσουν νέους ξεχωριστούς δημιουργούς, που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη σκηνή του αρχοντικού της Αξιοθέας, αλλά θα έχουν επίσης το προνόμιο να απολαύσουν από κοντά διεθνούς φήμης καλλιτέχνες από Κύπρο, Αγγλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Νορβηγία, και Ολλανδία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι παρευρισκόμενοι «θα γευτούν ακόμα μία φορά τον πλούτο της δημοτικής παράδοσης του τόπου μας –τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς του– με τους εκπροσώπους της να φέρουν ακέραια και με ήθος το βάρος της αρχέγονης κληρονομιάς τους».

Ταυτόχρονα, θα ακούσουν ήχους, ρυθμούς και μελωδίες από μέρη μακρινά που δημιουργούν απρόβλεπτες συγκινήσεις για κάτι που, ανάμεσα στο οικείο και το ξένο, μοιάζει να το νιώθουμε αναπάντεχα γνώριμο.

Επίσης οι θεατές του φεστιβάλ «θα απολαύσουν για άλλη μια φορά τη βαθιά επίδραση της λογοτεχνίας και της ποίησης σε άλλες μορφές τέχνης, και θα γνωρίσουν ιστορικά άγνωστους αλλά πρωτοπόρους καλλιτέχνες που με το έργο τους αψήφησαν τους κανόνες, ενέπνευσαν και άνοιξαν με την τέχνη τους νέους αισθητικούς ορίζοντες».

Σε αυτό το πολύπτυχο σύμπαν της Τέχνης ο χορός και το θέατρο επιστρέφουν δυναμικά στη σκηνή της Αξιοθέας με αρκετές σημαντικές παραγωγές. Νέοι, πρωτοεμφανιζόμενοι αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες με την ηθοποιία τους, τις κινήσεις των σωμάτων τους, τους ήχους και τις εικόνες, θα αποδώσουν ιστορίες, πρόσωπα, περιστάσεις διαθέσεις και συναισθήματα μετατρέποντας με την ερμηνεία τους τον φθαρτό χρόνο σε αιώνιο.

Τέλος, το Θεατρικό Εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου μετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή, Φοίνισσες του Ευριπίδη, σε μετάφραση Μιχάλη Πιερή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση