ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόσκληση συμμετοχής στο «theYard.Residency.21»

Από το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ

ΚΥΠΕ

Ανοικτό κάλεσμα για το theYard.Residency.21, απευθύνει σε ομάδες και δημιουργούς στον τομέα του θεάτρου, των παραστατικών τεχνών και της «performance», το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ, στη Λεμεσό.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως, το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ προγραμματίζει για 11η χρονιά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενίας theYard.Residency και ανακοινώνει Ανοικτό Κάλεσμα για την εκδοχή του 2021, κάτω από τη θεματική Tracing Now.

«Το ΜΙΤΟΣ αφουγκράζεται την τρέχουσα κατάσταση στον τομέα της υγείας και κατ’ επέκταση στον κοινωνικό-πολιτικό-πολιτιστικό-οικονομικό τομέα και προσπαθεί να ανταποκριθεί με θετικότητα στις δυσκολίες που έχουν εμφανιστεί» αναφέρεται και προστίθεται πως «η θεματική Tracing Now προκύπτει σαν μια επείγουσα ανάγκη να διαπραγματευτούμε το παρόν ώστε να μην χαθεί μέσα στην αναβολή μελλοντικού χρόνου».

Το Ανοικτό Κάλεσμα για το theYard.Residency.21 προσκαλεί ομάδες/δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του θεάτρου, των παραστατικών τεχνών και της performance, για να συμπληρώσουν τις συμμετοχές του 2021.

Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε δημιουργούς που έχουν ανάγκη ενός φιλόξενου χώρου με αισθητική, με υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό για να μπορέσουν να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις ιδέες και πρακτικές τους, ενώ προτεραιότητα, προστίθεται, θα δοθεί στις προτάσεις με σύγχρονη προσέγγιση και ολοκληρωμένη καλλιτεχνική ιδέα, τις συλλογικές δουλειές και την παραστατική φόρμα.

Υπενθυμίζεται δε πως ο θεσμός του theYard.Residency ξεκίνησε το 2011, ως μια συνάντηση καλλιτεχνών και εξελίχθηκε σε έναν θεσμό φιλοξενίας, όπου κάθε χρόνο το ΜΙΤΟΣ προσφέρει στους δημιουργούς, τις ομάδες και τους φορείς, δωρεάν τον χώρο του Ξυδάδικου, την υποδομή, τον εξοπλισμό, αναλαμβάνει μέρος της προώθησης, καλλιτεχνική στήριξη, φροντίζει για οπτικοακουστική κάλυψη, προσφέρει τεχνική υποστήριξη, όπως και παραχωρεί όλα τα έσοδα των εισιτηρίων στους δημιουργούς.

«Με το πρόγραμμα φιλοξενίας του, το ΜΙΤΟΣ θέλει να στηρίξει νέους καλλιτέχνες με νέες ιδέες που έχουν ανάγκη την ομπρέλα μιας πλατφόρμας, όπως επίσης πιο έμπειρους καλλιτέχνες που θα μοιραστούν την εμπειρία τους, αλλά και συμμετοχές από το εξωτερικό –που θα συμβάλουν στον γενικό προβληματισμό επεκτείνοντας τα όρια του διαλόγου γύρω από πρακτικές των παραστατικών τεχνών και της θεωρίας», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, ώρα 23:59. Για να θεωρηθεί μια πρόταση έγκυρη πρέπει να συμπληρωθεί το Έντυπο Συμμετοχής το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.mitos.org.cy και να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο theYard.Residency@mitos.org.cy, με τίτλο αίτηση συμμετοχής στο theYard.Residency.21.

Οπτικοακουστικό υλικό που δεν μπορεί να σταλεί ηλεκτρονικά, να αποστέλλεται στην ταχυδρομική διεύθυνση: Kέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, theYard.Residency.21, Άστιγγος 1, 3016 Λεμεσός, Κύπρος.

Οι προτάσεις θα εξεταστούν από πενταμελή επιτροπή και απαντήσεις θα σταλούν ηλεκτρονικά σε όλες τις προτάσεις, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020.

Για ερωτήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο theYard.Residency@mitos.org.cy.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση