ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Setting the Codes for the Heart of a Dream: Μια διεπιστημονική περφόρμανς

Ακολουθεί το ταξίδι μιας Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence: Α.Ι.) στην προσπάθειά της να καταλάβει τι ήταν τα όνειρα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το “Setting the Codes for the Heart of a Dream” είναι μια διεπιστημονική (multidisciplinary) περφόρμανς που ακολουθεί το ταξίδι μιας Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence: Α.Ι.) στην προσπάθειά της να καταλάβει τι ήταν τα όνειρα, μια έννοια που έχει πλέον εξαλειφθεί στο απροσδιόριστο μέλλον της ύπαρξης της.

Το Α.Ι. βυθίζεται σε θεωρίες ονείρων, από ψυχαναλυτικές σε φιλοσοφικές, τζαι σε διάφορες τέχνες, όπως η μουσική τζαι η λογοτεχνία, που απαθανάτισαν την πολυπλοκότητα τούτης της έννοιας του «ονείρου». Καθώς το Α.Ι. την εξερευνά εκτεταμένα, βλέπουμε τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του τζαι την εξέλιξή του καθώς μαθαίνει που θεωρητικούς τέχνης, επιστήμονες, τζαι συγγραφείς, όπως την Donna Haraway, το Walter Benjamin, το Carl Jung τζαι δεκάδες άλλους. Ταυτόχρονα, αναδύονται ερωτήσεις για την ανθρώπινη ύπαρξη, για το τέλος του κόσμου, τζαι ποιος εν ο ρόλος των ονείρων σε τούτα ούλλα.

Η περφόρμανς συνδυάζει διάφορους κλάδους τζαι καλλιτεχνικά στοιχεία. Η Νάγια Αναστασιάδου θα ερμηνεύει το κείμενο της Ιουλίτας Τουμαζή τζαι θα μετουσιώνει το Α.Ι.. Η παράσταση θα πλαισιώνεται που έργα τέχνης της Μαρίας Λεωνίδου τζαι που την πρωτότυπη μουσική του Παναγιώτη Μηνά, που εν βασισμένη σε τραγούδια που έστειλε ο κόσμος, που έχουν να κάμουν με όνειρα.

Συντελεστές

Ιδέα, Κείμενο, Σκηνοθεσία – Ιουλίτα Τουμαζή
Μουσική, Σκηνοθεσία – Παναγιώτης Μηνά
Επί σκηνής – Νάγια Αναστασιάδου
Έργα τέχνης, Εικαστική ταυτότητα – Μαρία Λεωνίδου
Επιμέλεια κειμένου – Λίζυ Ιωαννίδου
Σχεδιασμός μακιγιάζ – Μέλανη Χρίστου
Κουστούμια – Γεωργία Μοδίτη

Γλώσσα: Αγγλικά

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Ξυδάδικο, 24, 25, 26 Ιουνίου στις 20:30.  Γενεθλίου Μιτέλλα, Λεμεσός

Επικοινωνία: Απαραίτητη η προκράτηση 97701010

Η παράσταση υλοποιείται στo πλαίσιo του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.22 από το ΜΙΤΟΣ

Υποστήριξη από Cyens Thinker Maker Space

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο Χρεμύλος μπορεί να είναι όλη η ανθρωπότητα εν δυνάμει…» λέει στην «Κ» ο Μάνος Βακούσης, για τον ρόλο του στον «Πλούτο» ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ