ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβεία Emmy 2016: Ιστορικό ρεκόρ για το «Game of Thrones»

Η πολιτική σάτιρα «Veep» έχει και αυτή μια θέση στο Πάνθεον των Emmy

Kathimerini.gr

Λάμψη, συγκίνηση, εντυπωσιακές παρουσίες και πολλές ατάκες και επικρίσεις για τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισαν την τελετή απονομής των αμερικανικών τηλεοπτικών βραβείων Emmy.

Το «Game of Thrones» και το «Veep» αναδείχθηκαν οι καλύτερες τηλεοπτικές σειρές στα βραβεία Emmy και έχουν πλέον μια θέση στην ιστορία των τηλεοπτικών αυτών βραβείων, που απονεμήθηκαν χθες βράδυ στο Λος Άντζελες.

Το «Game of Thrones», η μεσαιωνική-μυθολογική σειρά-έπος του HBO, απέσπασε 12 Emmy φέτος: τρία βραβεία χθες και εννέα στις τεχνικές κατηγορίες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι ηθοποιοί της σειράς ωστόσο έφυγαν με άδεια χέρια.

Έμπνευση για τη σειρά αποτελούν τα μυθιστορήματα φαντασίας του αμερικανού λογοτέχνη Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Η σειρά φαντασίας έγινε μέσα σε έξι σεζόν η πλέον πολυβραβευμένη με Emmy, κερδίζοντας συνολικά 38 βραβεία και καταρρίπτοντας το ρεκόρ βραβεύσεων της σειράς «Frasier», με κεντρικό πρόσωπο τον ψυχίατρο Φρέιζερ Κρέιν, που είχε αποσπάσει 37 βραβεία Emmy στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης στα 11 χρόνια προβολής της.

Η πολιτική σάτιρα «Veep», που αναδείχθηκε η καλύτερη κωμική σειρά όπως πέρυσι, έχει και αυτή μια θέση στο Πάνθεον των Emmy λόγω της ερμηνείας της Τζούλια Λούις-Ντρέιφους. Η 55χρονη ηθοποιός κέρδισε για πέμπτη συνεχή φορά το βραβείο καλύτερης κωμικής ηθοποιού, ερμηνεύοντας τον ρόλο της ασυναγώνιστης (αντι)προέδρου Σελίνα Μέγιερ. Είναι το έκτο αγαλματίδιο της κατηγορίας αυτής που λαμβάνει η ηθοποιός συνολικά, ένα ρεκόρ στην ιστορία των Emmy, των «τηλεοπτικών 'Οσκαρ». Η πρωταγωνίστρια έχει κερδίσει εννέα αγαλματίδια στην καριέρα της.

«Το 'Veep' γκρέμισε τα σύνορα μεταξύ κωμωδίας και πολιτικής. Η σειρά που άρχισε σαν σάτιρα τώρα μοιάζει με ντοκιμαντέρ. Λοιπόν υπόσχομαι να χτίσω ξανά αυτό τον τοίχο και να τον πληρώσει το Μεξικό», δήλωσε η Ντρέιφους, που υποστηρίζει τη Χίλαρι Κλίντον, αναφερόμενη σε μια εξαγγελία του Τραμπ.

Εκλογικά... ευτράπελα

Δεν απομένουν ούτε δύο μήνες για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η βραδιά σημαδεύτηκε από δηκτικές αναφορές στην προεκλογική εκστρατεία.

Στην έναρξη της τελετής, ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ ανέβηκε σε μια λιμουζίνα που οδηγούσε ο ...Τζεμπ Μπους , ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος που αποσύρθηκε από την εκστρατεία, ο οποίος είπε: «αν διεξάγεται μια θετική εκστρατεία, οι εκλογείς θα κάνουν τη σωστή επιλογή», πριν προσθέσει: «ήταν αστείο Τζίμι».

Ο παρουσιαστής δήλωσε επίσης: «Αν δεν ήταν για την τηλεόραση, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν σήμερα υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές; 'Οχι».

Ο Κίμελ έκανε επίσης μια αναφορά στο παρελθόν, όταν το 2004 ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει στο ριάλιτι «The Apprentice» (Ο Μαθητευόμενος) λέγοντας: «Δεν χρειάζεται πλέον να βλέπουμε το ριάλιτι σόου, το ζούμε ήδη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ
X