ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένα υποβλητικό αστυνομικό θρίλερ «Έτερος Εγώ»

Την πρωταγωνιστική θέση κατέχει ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε μία Ελλάδα όπου τα οικογενειακά δράματα στη χώρα της κρίσης πάνε κι έρχονται, ο Σωτήρης Τσαφούλιας δημιουργεί το πρώτο αστυνομικό θρίλερ και μάλιστα με μία πολύ προσεγμένη προσέγγιση. Την ονομάζει «Έτερος Εγώ» και δίνει την πρωταγωνιστική θέση στον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για να πάρει στην πλάτη του αυτό το νεο-νουάρ φιλμ.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Δημήτρη Λαΐνα (Δαδακαρίδης), ενός καθηγητή εγκληματολογίας του οποίου ο πατέρας βρίσκεται σε κώμα μετά από ένα ατύχημα. Όταν ένας γιατρός δολοφονείται στο γραφείο του με τοποθετημένο στην τσέπη του μετά τον φόνο ένα φακελάκι με 220 ευρώ και γραμμένο ένα Πυθαγόρειο ρητό με το αίμα του στο χαλί, ο ήρωας καλείται να βοηθήσει την αστυνομία. Όταν, όμως, γίνονται κι άλλοι φόνοι με το ίδιο gdgdμοτίβο, δηλαδή τον αριθμό 220 και το Πυθαγόρειο ρητό, ο Δημήτρης παθιάζεται και είναι αποφασισμένος να φτάσει αυτή την υπόθεση μέχρι το τέρμα. Στην πορεία, όμως, θα μπλεχτεί σε ένα παιχνίδι πιο επικίνδυνο από όσο δείχνει.

Από την αρχή κιόλας, η ταινία καταφέρνει και βάζει τον θεατή από τα πιο ευτυχισμένα γενέθλια μίας νεαρής κοπέλας της οποίας ο αγαπημένος της κάνει πρόταση γάμου, σε ένα μακάβριο και απαισιόδοξο σκηνικό με ένα κυριολεκτικό μπαμ. Αν και ο «Έτερος Εγώ» περιέχει πολλά κλισέ κλασσικών αστυνομικών ταινιών (και μάλιστα θυμίζει σε πολλά σημεία του το Seven του David Fincher) έχει μία ενδιαφέρουσα πλοκή και έναν χαρακτήρα του οποίου τα κίνητρα για να ξεδιπλώσει το νήμα της υπόθεσης είναι πειστικά.

Για Ελληνική παραγωγή, η ταινία έχει ένα πολύ καλό production value και δεν ξεπέφτει σε φτηνές προχειροφτιαγμένες σκηνές όπως πολλές άλλες των τελευταίων χρόνων. Παρόλα αυτά, οι διάλογοι παρά την εξέλιξη της πλοκής, φαίνονται στημένοι ειδικά στην αρχή και το ντεκουπάζ αλλά και το μοντάζ από ρυθμικής άποψης σηκώνουν βελτίωση. Δεν μπορώ, όμως, να αμφισβητήσω ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα ειδικά σε μία χώρα που φαίνεται σαν υπερπαραγωγή.

Ο «Έτερος Εγώ» έχει να πει πολλά για το νόμο και τη δικαιοσύνη μέσα σε ένα διεφθαρμένο κόσμο και αποτελείται από πολύ σασπένς και καλοφτιαγμένες γκροτέσκ σκηνές σε μία ιστορία με συνεχείς ανατροπές και δράση με εκπληκτική κλιμάκωση προς την κορύφωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ