ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία

Το φετινό, αναβαθμισμένο Φεστιβάλ, μέσα από τις προβολές ταινιών αλλά και την προσθήκη Παιδικής Ζώνης και παράλληλων δράσεων

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Το Center for Social Innovation – CSI, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Θέατρο Πόλης – ΟΠΑΠ στην Παλιά Λευκωσία. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία είναι η μοναδική στο είδος της κινηματογραφική γιορτή για τη συμπερίληψη, την προσβασιμότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνεργασία και αποτελεί έναν ετήσιο, πλέον, θεσμό που φέτος διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το φετινό, αναβαθμισμένο Φεστιβάλ, μέσα από τις προβολές ταινιών αλλά και την προσθήκη Παιδικής Ζώνης και παράλληλων δράσεων, φιλοδοξεί να φέρει το ευρύτερο κοινό σε επαφή με τα ζητήματα της αναπηρίας, της προσβασιμότητας, των ίσων ευκαιριών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας.

Στο Πρόγραμμα που αρχίζει το απόγευμα του Σαββάτου ξεκινάει με ζωντανή μουσική από τους «Bloom Fields». Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «CODA» της Sian Heder του 2021, που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2022. Επόμενη ταινία το «Ray», παραγωγής του 2004, σε σκηνοθεσία του Τέιλορ Χάκφορν.
Την Κυριακή το πρωί έχει διοργανωθεί παιδική ζώνη με την προβολή τριών ταινιών, της τρισδιάστατης ταινίας μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων «Τραγούδα!» του 2016, σκηνοθεσίας Γκαρθ Τζένινγκς. Ακολουθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα μυαλά που κουβαλάς» (Inside Out) του 2015, σε σκηνοθεσία Πιτ Ντόκτερ. Το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία «Η ελπίδα έρχεται απρόσμενα» του 2014 σε σκηνοθεσία Κρις Ντάουλινγκ.

Το βράδυ της Κυριακής, πριν από την τελευταία προβολή στο φεστιβάλ έχει επίσης διοργανωθεί σύντομο πάνελ για την αναπηρία με τίτλο «Ορατά κι αόρατα», με τη συμμετοχή των Α. Βοσκός, Α. Ανδρουλιδάκης, Β. Γέττος). Τελευταία ταινία που θα προβληθεί είναι η πολύ ενδιαφέρουσα ταινία «Ήχος από μέταλλο» του 2019, σε σκηνοθεσία Ντάριους Μάρντερ.

Στηρίζουν

Το «3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία» πραγματοποιείται αφιλοκερδώς, υποστηρίζεται από το Κέντρο Αριστείας CYENS και χρηματοδοτείται από τα ευρωπαϊκά έργα ARISE (rightschool.eu) και SUNRAISE (sunraiseproject.eu) των οποίων την ευθύνη υλοποίησης στην Κύπρο, από κοινού με τους άλλους εταίρους του, έχει αναλάβει το Center for Social Innovation - CSI. Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν επίσης: ΤΕΠΑΚ – Τμήμα Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Κύπρου – Γραφείο Πολυμορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης, Graphic Stories Cyprus, Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Κύπρου, Χάρτα Διαφορετικότητας Κύπρου, Youth Empowerment Foundation – IEEN, Όμιλος ΜΑΤΕΡΙΑ, ΝΟΗΣΙΣ Κέντρο Γνωστικών Λειτουργιών και Τεχνολογίας, Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

Πληροφορίες
3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία, Σάββατο και Κυριακή 2 και 3 Δεκεμβρίου, Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ, Τεμπών 10-12, Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση