ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ασγκάρ Φαραντί: Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης κατηγορείται για λογοκλοπή

Απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, του δεύτερου σημαντικότερου μετά τον Χρυσό Φοίνικα

Kathimerini.gr

Ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Ιρανός σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί κατηγορείται για λογοκλοπή. Μια πρώην μαθήτριά του κατέθεσε μήνυση εναντίον του, κατηγορώντας τον για λογοκλοπή της δουλειάς της για την πρόσφατη ταινία του «Ενας Ήρωας» («A Hero») που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, του δεύτερου σημαντικότερου μετά τον Χρυσό Φοίνικα.

Η ταινία, που επιλέχθηκε φέτος για να εκπροσωπήσει τη χώρα στα Όσκαρ, αφηγείται την ιστορία ενός κρατούμενου που γίνεται διάσημος αφού βρήκε ένα πορτοφόλι με χρυσά νομίσματα και το έδωσε στον ιδιοκτήτη του αντί να το κρατήσει για τον εαυτό του, παρά τη μεγάλη του φτώχεια.

«Τρεις καταγγελίες έχουν κατατεθεί κατά της ταινίας», δήλωσε τη Δευτέρα στο Instagram η δικηγόρος του σκηνοθέτη, Κάβεχ Ραντ. Δύο προέρχονται από την Μασιζαντέχ και μια άλλη από τον κρατούμενο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης γι’ αυτήν την ταινία μεγάλου μήκους, ο οποίος κατηγορεί τον σκηνοθέτη για δυσφήμιση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δύο από τις καταγγελίες απορρίφθηκαν, αλλά μία από αυτές, η οποία αφορούσε τα πνευματικά δικαιώματα της Μασιζαντέχ διατηρήθηκε σε μια πρώτη απόφαση, ανέφερε η Ραντ.

Ο Γάλλος παραγωγός της ταινίας, ο Αλεξάντρ Μαλέ-Γκι, δήλωσε ότι είναι «απόλυτα πεπεισμένος πως το δικαστήριο θα απορρίψει την καταγγελία της κυρίας Μασιζαντέχ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση