ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραβευμένες γερμανικές ταινίες από την Berlinale 2021 θα προβληθούν στην Κύπρο

8 ταινίες θα προβληθούν από το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου Πάνθεον

ΚΥΠΕ

Οκτώ βραβευμένες γερμανικές ταινίες που έκαναν πρεμιέρα στην Berlinale 2021 θα προβληθούν από το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου Πάνθεον, από τις 20 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2022.

Στόχος των προβολών είναι το ινστιτούτο να φέρει τον σύγχρονο γερμανικό κινηματογράφο στο κυπριακό κοινό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γκαίτε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σειρά θα ξεκινήσει με την πιο πρόσφατη ταινία της Μαρία Σράντερ, «Ich bin dein Mensch» (Είμαι ο άνθρωπός σου), για την οποία η πρωταγωνίστρια Μάρεν Έγκερτ διακρίθηκε με την Αργυρή Άρκτο και η οποία πραγματεύεται την κωμικοτραγική και φουτουριστική σχέση μεταξύ μιας γυναίκας και ενός τεχνητού ανθρώπου (ανθρωποειδές ρομπότ).

Δύο ντοκιμαντέρ ασχολούνται με το μέλλον του πλανήτη μας. Το «Wer wir waren» (Ποιοι ήμασταν), εμπνευσμένο από το ομώνυμο δοκίμιο του Willemsen, είναι ένας προβληματισμός για την παρούσα κατάσταση του κόσμου μας. Έξι διακεκριμένοι στοχαστές και φιλόσοφοι προβληματίζονται για την εποχή μας και προσφέρουν εμπνευσμένες προοπτικές για το μέλλον. Η ολλανδογερμανική ταινία «Silence of the Tides» είναι ένα κινηματογραφικό πορτρέτο της Θάλασσας Wadden, που δείχνει την εύθραυστη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης, αποτυπωμένη σε υπέροχες εικόνες και απίστευτο ήχο.

Τρεις ταινίες αφορούν παιδιά και νέους. Το βραβευμένο και διακεκριμένο ντοκιμαντέρ «Herr Bachmann und seine Klasse» (Ο κ. Bachmann και η τάξη του), δείχνει ότι το σχολείο μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για τη μετάδοση γνώσεων. Στο «Wet Dog» βιώνουμε τη σημασία της συμμετοχής σε μια ομάδα για τους νέους που μεγαλώνουν.

Ο γνωστός ηθοποιός Lars Eidinger παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «The last execution», ένα θρίλερ που βασίζεται στη ζωή του Δρ. Werner Teske, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στη ΛΔΓ το 1981. Πρόκειται για την ανατρεπτική ιστορία ενός ανθρώπου που μπλέκεται σε ένα σύστημα αδικίας και σπάει εξαιτίας αυτού.

Η σειρά προβολών ολοκληρώνεται με την ταινία «Fabian-Going to the dogs» του Dominik Graf με τον Tom Schilling στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η οποία δείχνει την τρελή ζωή στο Βερολίνο μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα «Fabian. Η ιστορία ενός ηθικολόγου» του Erich Kästner από το 1931, το οποίο χαρακτηρίστηκε ‹εκφυλισμένο› από τους εθνικοσοσιαλιστές και έπεσε θύμα του Ολοκαυτώματος των βιβλίων, καταλήγει η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση