ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιστρέφει για ακόμη μία χρονια το Queer Wave 2024

Το 5ο Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ Κινηματογράφου Κύπρου θα λάβει χώρα στο NiMAC από τις 20 έως τις 29 Σεπτεμβρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επιστρέφει το Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ Κινηματογράφου Κύπρου για πέμπτη χρονιά. Το Queer Wave φέτος θα πραγματοποιηθεί 20–29 Σεπτεμβρίου 2024, στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών (ΝiΜΑC), ανανεώνοντας τη συνεργασία του με το NiMAC.
Σε τέσσερις μήνες από σήμερα, το Queer Wave θα ξεκινήσει το καθιερωμένο του δεκαήμερο πρόγραμμα προβολών και παράλληλων δράσεων, που θα αγκαλιάζει μια εγχώρια και διεθνή κοινότητα δημιουργών, δίνοντας βήμα στα ΛΟΑΤΚΙ+ βιώματα και την κουήρ έκφραση.

Το Queer Wave 2024 διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Queer Wave LTD και επιχορηγείται από το Υφυπουργείο Πολιτισμού - Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού.

Το Queer Wave ξεκίνησε το 2020. Σε μόλις τέσσερα χρόνια δράσης, το φεστιβάλ έχει προσφέρει περισσότερες από 170 παγκύπριες πρεμιέρες ΛΟΑΤΚΙ+ ταινιών από τη διεθνή σκηνή, στηρίζοντας παράλληλα το έργο Κυπρίων κινηματογραφιστών και καλλιτεχνών ευρύτερα.

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας. Είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Κύπρου.

© Άγγελος Χαραλάμπους

Η ενημέρωση για το φετινό πρόγραμμα και ειδικές προφεστιβαλικές δράσεις θα γίνεται σταδιακά μέσω της ιστοσελίδας www.queerwave.com και των ΜΚΔ του φεστιβάλ: @queerwavecyprus.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση