ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θερινός κινηματογράφος: Γαλλόφωνη κινηματογραφική εβδομάδα

Από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου στα πλαίσια των εορτασμών της Γαλλοφωνίας 2021

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η στιγμή της αντάμωσης με το κοινό επιτέλους έφτασε! Πρόγραμμα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου με χαρά σας προσκαλεί σε μια γαλλόφωνη κινηματογραφική εβδομάδα από τις 3 έως τις 9 Ιουλίου 2021 στα πλαίσια των εορτασμών της Γαλλοφωνίας 2021. Έξι ταινίες, με υποτίτλους στα ελληνικά οι οποίες προβλήθηκαν διαδικτυακά τον Απρίλιο ως μέρος του Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, θα προβληθούν στη μεγάλη οθόνη στον κινηματογράφο Κωνστάντια στην Παλουριώτισσα (Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Λευκωσία).

Η Ελβετική Πρεσβεία, συνεργάτης της Γαλλοφωνίας, θα προβάλει επίσης μια ταινία κατά με αγγλικούς υπότιτλους τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου και τις πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

21:00. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Χωρίς κράτηση, αλλά ο αριθμός των ατόμων είναι περιορισμένος


Notre Dame
Ημερομηνία : 03/07

Σκηνοθεσία : Valérie Donzelli (2019 / Γαλλία, Βέλγιο / 88’)

Με τους : Valérie Donzelli, Pierre Deladonchamps, Thomas Scimeca

Περίληψη : Η Maud Crayon είναι αρχιτεκτόνισσα, μητέρα δύο παιδιών και λόγω μιας τεράστιας παρεξήγησης, νικήτρια του μεγάλου διαγωνισμού του Δήμου Παρισίων για την αναδιαμόρφωση της πλατείας της Notre-Dame… Μεταξύ αυτής της καινούργιας ευθύνης, της πρόσφατης επανασύνδεσής της με τον νεανικό της έρωτα και πατέρα των παιδιών της, τον οποίο δεν καταφέρνει να παρατήσει εντελώς, η Maud Crayon θα βιώσει μια καταιγίδα. Μια καταιγίδα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει για να καταξιωθεί και να απελευθερωθεί.

Ασημενιο πνευμα (Vif-argent)
Ημερομηνία : 04/07

Σκηνοθεσία : Stéphane Batut (2019 / Γαλλία /104’)

Με τους : Thimotée Robart, Judith Chemla, Saadia Bentaïeb

Περίληψη : Ο Juste περιπλανιέται στο Παρίσι προς αναζήτηση προσώπων που μόνο αυτός μπορεί ναβλέπει. Συλλέγει την τελευταία τους ανάμνηση πριν τους βοηθήσει να περάσουν στον άλλο κόσμο. Μια μέρα, μια νεαρή γυναίκα, η Agathe, τον αναγνωρίζει. Εκείνη είναι ζωντανή, αυτός είναι φάντασμα. Πως θα μπορέσουν να αγαπηθούν, να εκμεταλλευτούν αυτή την δεύτερη ευκαιρία;

Το κοριτσι με το βραχιολι (La fille au bracelet)
Ημερομηνία : 05/07

Σκηνοθεσία : Stéphane Demoustier (2019 / Γαλλία / 95’)

Με τους : Melissa Guers, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni

Περίληψη : Η Lise, 18 χρονών, ζει σε μια σύγχρονη συνοικία και μόλις πήρε το απολυτήριό της. Αλλά εδώ και δυο χρόνια φοράει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι διότι κατηγορείται ότι σκότωσε την καλύτερή της φίλη.

Καλάμιτι, το κορίτσι συμφορά (Calamity, une enfance de Martha Jane Canary)
Ημερομηνία : 06/07

Σκηνοθεσία : Rémi Chayé (2020 / Γαλλία / Κινούμενο σχέδιο περιπέτειας / 88’)

Με τους : Salomé Boulven, Alexandra Lamy, Alexis Tomassian

Περίληψη : Σε ένα κομβόι κάρων που κινείται προς τη Δύση με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, ο πατέρας της Martha Jane τραυματίζεται. Η μικρή αναλαμβάνει να οδηγήσει το οικογενειακό κάρο και να φροντίσει τα άλογα. Η μάθηση είναι δύσκολη, κι όμως η Martha Jane ποτέ της δεν έχει νιώσει τόσο ελεύθερη. Δεν διστάζει να φορέσει παντελόνι επειδή είναι πιο βολικό όταν ιππεύει. Αυτή η τόλμη της θεωρείται υπέρτατο θράσσος για τον Abraham, τον αρχηγό του κομβόι. Κατηγορούμενη για κλοπή, η Martha αναγκάζεται να το σκάσει. Ντυμένη ως αγόρι, προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά της, ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο στον οποίο η μοναδικότητα της προσωπικότητάς της θα καταξιωθεί. Μια περιπέτεια πλούσια σε κινδύνους και συναντήσεις που, βήμα προς βήμα, θα αποκαλύψει τη μυθική Calamity Jane.

Les Eblouis
Ημερομηνία : 07/07

Σκηνοθεσία : Sarah Suco (2019 / Γαλλία / 89’)

Με τους : Camille Cottin, Jean-Pierre Darroussin, Eric Caravaca

Περίληψη : H δωδεκάχρονη Camille, παθιασμένη με τις τέχνες του τσίρκου, είναι η πρωτότοκη μιας πολύτεκνης οικογένειας. Οι γονείς της αποφασίζουν να ενταχθούν σε μια καθολική κοινότητα που πρεσβεύει τον κοινό βίο και την αλληλεγγύη, στην οποία αφοσιώνονται πλήρως. Η νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να αποδεχτεί έναν νέο τρόπο ζωής που θέτει σε αμφισβήτηση τις προσωπικές της επιθυμίες, την κοινωνική της ζωή και τους προσωπικούς προβληματισμούς της. Η Camille ξεκινά έναν αγώνα για να ξεφύγει από την επήρεια της κοινότητας, να επανακτήσει την ελευθερία της και να σώσει τα αδέρφια της.

Felicita Felicità

Ημερομηνία : 08/07

Σκηνοθεσία : Bruno Merle (2020 / Γαλλία / 82')

Με τους : Pio Marmai, Rita Merle, Camille Rutherford

Περίληψη : Για τον Tim και την Chloé ευτυχία είναι η μποέμικη χωρίς δεσμούς ζωή. Αλλά κάποτε όλα έχουν ένα τέλος. Η κόρη τους Tommy, ξεκινάει το Γυμνάσιο αυτή τη χρονιά και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει την πρώτη μέρα στο σχολείο. Αλλά αυτό ήταν πριν εξαφανιστεί η Chloé, πριν ο Tim κλέψει ένα αυτοκίνητο και πριν εμφανιστεί ένας αστροναύτης.

le vent qui tourne With the Wind (Le vent tourne)
Αυτή η ταινία παρουσιάζεται απο την Πρεσβεία της Ελβετίας. Βραβείο Locarno Piazza Grande.
Ημερομηνία : 09/07

Σκηνοθεσία : Bettina Oberli (2018 / Suisse, France, Belgique / 86’)

Με τους : Mélanie Thierry, Pierre Deladonchamps, Nuno Lopes

Περίληψη : Ένα απομονωμένο αγρόκτημα σε κάποιο απομακρυσμένο τοπίο στην περιοχή Jura: εδώ ακριβώς οι Pauline και Alex πραγματοποίησαν το όνειρο τους να ζουν την αυτάρκεια σε αρμονία με τη φύση. Το σχέδιο ζωής τους είναι σφραγισμένο με την αγάπη, τα ιδανικά και τη δουλειά τους. Τώρα ήρθε η στιγμή να κάνουν το επόμενο βήμα για πλήρη ανεξαρτησία παράγωντας την δική τους ηλεκτρική ενέργεια...

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση