ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ένωση Σκηνοθετών δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους

Με τίτλο «Choose a Frame» δίνοντας την ευκαιρία σε δημιουργούς να εκφραστούν για τα σημερινά κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα

ΚΥΠΕ

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου (ΕΣK) ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους με τίτλο “Choose a Frame” δίνοντας την ευκαιρία σε δημιουργούς να προβληματιστούν και να εκφραστούν για τα σημερινά κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου μας, μέσω της δικής τους κινηματογραφικής καλλιτεχνικής γραφής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η φράση “Choose a Frame” εμπνεύστηκε από σλόγκαν που επισυνάπτεται στην εικόνα προφίλ της Ένωσης στο Facebook που συνήθως αντιπροσωπεύει τις κοινωνικοπολιτικές της απόψεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας ή το παγκόσμιο.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους Σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ακόμη και αν δεν είναι μέλη της ΕΣΚ. Οι φοιτητικές ταινίες δεν είναι επιλέξιμες για συμμετοχή.

Θα δοθεί 1ο βραβείο 1500 ευρώ, 2ο βραβείο 1000 ευρώ και 3ο βραβείο 750 ευρώ.

Η Κριτική Επιτροπή μπορεί να απονέμει μέχρι τρεις Τιμητικές Διακρίσεις (Διεύθυνση φωτογραφίας, Σενάριο, Ήχος, Μοντάζ, Μουσική). Οι διακρίσεις αυτές δεν συνοδεύονται από χρηματικό ποσό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τα μεσάνυχτα (24:00) της 14ης Μαρτίου, 2021 στο FilmFreeway. Δεν υπάρχει χρέωση (entry fee) για το δικαίωμα συμμετοχής.

Οι βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου το Σάββατο, 27 Μαρτίου, 2021, εάν το επιτρέπουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Κυπριακή Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η βράβευση των ταινιών θα ανατεθεί σε πενταμελή Κριτική Επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό υπάρχουν όροι και κανονισμοί ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο +357 22002268 ή στο info@cyprusdirectors.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση