ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η επιτροπή του 28ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

Η πρωτεύουσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης θα φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

ΑΜΠΕ

Η πρωτεύουσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης θα φιλοξενήσει το 28ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στη φετινή διοργάνωση θα είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σεμπάστιαν Μάισε (Sebastian Meise), ενώ τα μέλη της επιτροπής θα είναι : η σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Λουσίλ Χαντζαλιλοβίκ (Lucile Hadžihalilović), ο ηθοποιός Μίλαν Μάριτς (Milan Marić), η σεναριογράφος - σκηνοθέτης Antoneta Alamat Kusijanović, και ο παραγωγός και σύμβουλος για διεθνείς συμπαραγωγές Κατριέλ Σόρι (Katriel Schory).

Ο Σεμπάστιαν Μάισε έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με την ταινία «Still Life», που αφηγείται την ιστορία ενός βασανισμένου άνδρα που περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή, στη μεταπολεμική Γερμανία, εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Κάννες το 2021 και στη συνέχεια απέσπασε διάφορες διακρίσεις, μεταξύ άλλων τα κύρια βραβεία στα φεστιβάλ του Σαράγεβο και της Σεβίλλης ενώ προτάθηκε για την κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας των 94ων Βραβείων Όσκαρ.

«Είχα πάντα μια προσωπική σχέση με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο και είναι μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω στην κριτική επιτροπή φέτος. Το Σαράγεβο είναι ένα ιδιαίτερο μέρος με το μοναδικό πνεύμα του φεστιβάλ να κυριαρχεί παντού. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο κινηματογράφος μπορεί να κάνει αυτό που η πολιτική δεν μπορεί: να ενώσει τους ανθρώπους», δήλωσε ο Μάισε, πρόεδρος της επιτροπής.

Το 28ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο θα πραγματοποιηθεί από τις 12-19 Αυγούστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση