ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κύπρος μετέχει για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Ταινιών Χειροτεχνίας

Η Έκθεση διεξάγεται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού, με υπερηφάνεια, ανακοινώνει τη συμμετοχή της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας στην 5η έκδοση της Διεθνούς Έκθεσης Ταινιών Χειροτεχνίας, η οποία διεξάγεται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Η Κύπρος συμμετέχει για πρώτη φορά στην εν λόγω Διεθνή Έκθεση με την ταινία “Basketweaving” (καλαθοπλεκτική) η οποία αποτελεί μέρος κολεκτίβας ταινιών υπό το γενικό τίτλο #craftingcyprus, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Filep Motwary.

Οι ταινίες #craftingcyprus δημιουργήθηκαν με τη στήριξη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με στόχο να αναδειχθεί η παραδοσιακή και σύγχρονη χειροτεχνία ως η πιο απτή ίσως εκδοχή της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και να επανασυνδεθεί με την ομορφιά των κυπριακών τεχνικών και των δημιουργών τους, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Με στόχο να ενθαρρύνει τους χειροτέχνες να διατηρήσουν και να προωθήσουν την εξαιρετική αριστοτεχνία τους ο Motwary αγγίζει τη σημασία της εκπαίδευσης, της συνέργειας, και της μεταλαμπάδευσης των δεξιοτήτων της τεχνικής σε άλλους.

Η κυπριακή συμμετοχή έχει επιλεγεί από το World Craft Council Europe για να μετέχει στη Διεθνή Έκθεση μαζί με άλλες 13 ανέκδοτες οπτικοακουστικές παραγωγές από εθνικούς, περιφερειακούς ή επαγγελματικούς φορείς, με επίκεντρο τον κόσμο της χειροτεχνίας και πρωταγωνιστές τους χειροτέχνες. Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Οι οπτικοακουστικές παραγωγές θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Σχεδιασμού Βαρκελώνης καθώς και στη συνδρομητική πλατφόρμα FILMIN μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου.

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή της Κύπρου σε αυτή τη Διεθνή Έκθεση. Μέσα από την εν λόγω συμμετοχή αφενός αναδεικνύεται στη διεθνή σκηνή η παραδοσιακή και σύγχρονη κυπριακή χειροτεχνία η οποία αποτελεί μέρος  της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και αφετέρου προωθείται και εδραιώνεται η ταλαντούχα και δημιουργική παραγωγή των κυπριακών οπτικοακουστικών έργων σε διεθνές επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση