ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η ταινία «Φάλαινα» στις Κινηματογραφικές Αίθουσες

Σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι και σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Προβάλλεται από τις 12 Ιανουαρίου η ταινία «Φάλαινα» σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι και σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ. Η ταινία διαγωνίστηκε στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Ο Ντάρεν Αρονόφσκι («Μαύρος Κύκνος», «Μητέρα») επιστρέφει και αποσπά μία ακόμα αξέχαστη ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή της ταινίας του. Ο σκηνοθέτης επιστρατεύει τον παραγκωνισμένο Μπρένταν Φρέιζερ («Η Μούμια») και του προσφέρει όλα τα εφόδια για να παραδώσει μία σπαρακτική και καθηλωτική ερμηνεία στο διασκευασμένο για τη μεγάλη οθόνη θεατρικό του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ.

Τον Μπρένταν Φρέιζερ συνοδεύουν οι δυνατές ερμηνείες των Σαμάνθα Μόρτον («Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης») και Σέιντι Σινκ («Stranger Things»).

Ένας ερημίτης καθηγητής αγγλικών που πάσχει από σοβαρή παχυσαρκία, προσπαθεί να συνδεθεί ξανά με την αποξενωμένη κόρη του, σε μία τελευταία απόπειρα να εξιλεωθεί. Η «Φάλαινα» είναι ένα συγκινητικό, λυτρωτικό, ανθρωποκεντρικό δράμα με πρωταγωνιστή έναν αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο άντρα που παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με τα λάθη του παρελθόντος.

 

Ένας άλλος κόσμος

Στη Φάλαινα του Ντάρεν Αρονόφσκι, ο Μπρένταν Φρέιζερ μας χαρίζει μία αριστοτεχνική ερμηνεία στο πρόσωπο του Τσάρλι, ενός ακραία παχύσαρκου καθηγητή αγγλικών που του απομένει λίγος χρόνος ζωής. Καθώς κάνει την τελευταία τολμηρή απόπειρα να συμφιλιωθεί με τη διαλυμένη οικογένεια του, ο Τσάρλι πρέπει να αντιμετωπίσει με όλη του την καρδιά και όλο του το πνεύμα, τα βαθιά θαμμένα τραύματα και τον ανείπωτο έρωτα που τον έχει στοιχειώσει για δεκαετίες.

Η ταινία εξερευνά τον αγώνα ενός άντρα με το αβάσταχτο βάρος της μεταμέλειας, με το καθήκον της πατρότητας και τη σκοπιμότητα της καλοσύνης. Στον πυρήνα της, η Φάλαινα είναι μία ιστορία για τη μεταμόρφωση και την υπέρβαση, η οδύσσεια εντός και εκτός του σώματος, ένα ταξίδι στα βάθη του πένθους με προορισμό την πιθανότητα της σωτηρίας. Μέσα από τον Τσάρλι, η ταινία μάς δίνει πρόσβαση με τρυφερή και ευφυή ματιά σε μία ζωή που βλέπουμε σπάνια στη μεγάλη οθόνη. Ο Φρέιζερ διαχέεται στον καλειδοσκοπικό εσωτερικό κόσμο του Τσάρλι, με όλες τις αντιφάσεις και τις επιθυμίες του, με μία γοητευτική και σχεδόν σκανταλιάρικη διάθεση.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι ήθελε να μεταφέρει τη Φάλαινα στο σινεμά από τότε που είδε το θεατρικό, με την υπογραφή του Σάμιουελ Ντι Χάντερ, σχεδόν μία δεκαετία πριν. Τον καθήλωσε η ευφυία του έργου και ο τολμηρός τρόπος που σκαλίζει την ανθρώπινη συνθήκη χωρίς να προσφέρει εύκολες απαντήσεις.

 

Πληροφορίες

Προβολές μέχρι την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, ώρα 8:30 και το Σαββατοκύριακο στις 6:00 μ.μ. στο Πάνθεον στη Λευκωσία, και στους κινηματογράφους Κ- Σίνεπλεξ και Ρίο, σε όλες τις πόλεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση