ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η κυπριακή ταινία «Strain Roulette» στους Φιναλίστ του Fantaspoa

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου της Λατινικής Αμερικής

Newsroom K

Η κυπριακή ταινία θρίλερ «Strain Roulette», σε σκηνοθεσία, μοντάζ και σενάριο Ανδρέα Splash Κυριάκου, είναι η μόνη συμμετοχή της χώρας στο μεγαλύτερο φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου στη Λατινική Αμερική, το Fantaspoa, το οποίο διεξάγεται κάθε καλοκαίρι εδώ και 15 χρόνια στο Porto Alegre της Βραζιλίας.

Το Φεστιβάλ ανέθεσε σε σκηνοθέτες ανά το παγκόσμιο να ετοιμάσουν ταινίες μικρού μήκους με θέμα την πανδημία. Η ενεργεία αυτή ήρθε σαν αντίδοτο στη δύσκολη απόφαση του φεστιβάλ να μην προχωρήσει με προβολές φέτος, ακολουθώντας έτσι άλλες μεγάλες διοργανώσεις του είδους. Συνολικά συμμετείχαν 100 ταινίες από όλον τον κόσμο, με τους κριτές του φεστιβάλ να επιλέγουν μόλις 15 για να διαγωνιστούν για το διεθνές βραβείο κοινού. Οι θεατές θα απολαύσουν διαδικτυακές προβολές που θα γίνονται μεταξύ 1ης και 10ης Μαΐου και η ψηφοφορία θα εξαρτηθεί από τα«likes» του κοινού.

 

Γύρισμα στο σπίτι

 Η ταινία γυρίστηκε αρχές Απριλίου κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της καραντίνας, αφού το φεστιβάλ ήταν αυστηρό με τους κανονισμούς του και τόνιζε την ανάγκη όλες οι ταινίες να γίνουν από το σπίτι και χωρίς να μπαίνει κανενός η υγεία σε κίνδυνο. Το «Strain Roulette» πραγματεύεται ένα διαδικτυακό «game show», με τέσσερις παίχτες που αγωνίζονται κυριολεκτικά για τη ζωή τους. Πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Παπακώστα, Πέννυ Φοινίρη, Χριστόδουλος Μαρτάς, Παναγιώτης Κυριάκου και Ανδρέας Φυλακτού.

Άλλοι συντελεστές αυτού του ντόπιου “lockdown” θρίλερ είναι οι: Χριστίνα Γεωργίου στη μουσική επιμέλεια και σχεδιασμό ήχου, ο Νέαρχος Κωνσταντίνου στο character design, ο Σταύρος Χριστόφορου στο animation και ο Αρτέμης Ψαθάς στα promo graphics. Όλοι οι συντελεστές δούλεψαν αφιλοκερδώς από το σπίτι και χωρίς καμιά προσωπική επαφή μεταξύ τους. Η ταινία είναι μια παραγωγή της Splash Screen Entertainment και Black Lemon Tv, σε συνεργασία με το GeekOtopos Collaborative Hive.

 

Για να δείτε την ταινία ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και υποστηρίξτε την κυπριακή συμμετοχή με το δικό σας LIKE:

https://www.youtube.com/watch?v=-KhCQszgBAQ:cc=off

Μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλους τους φιναλίστ εδώ:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση