ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με ελληνικό «άρωμα» το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μπαχρέιν

Η ελληνοαιγύπτια ηθοποιός Λάιλα Έλουι εξελέγη Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ

ΚΥΠΕ

Ελληνικό «άρωμα» και μάλιστα με την παρουσία της ιδιαίτερα γνωστής στον αραβικό κόσμο ελληνοαιγύπτιας ηθοποιού, Λάιλα Έλουι, θα έχει το φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μπαχρέιν που ανοίξει την αυλαία του από 1 έως 5 Απριλίου.

Όπως ανακοινώθηκε η ελληνοαιγύπτια ηθοποιός Λάιλα Έλουι θα προεδρεύσει της Κριτικής Επιτροπής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Μπαχρέιν.

Να σημειωθεί ότι η Λάιλα Έλουι γνώρισε από μικρή ηλικία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακολουθώντας την Ελληνίδα μητέρα της που εργαζόταν επί πολλά χρόνια ως στέλεχος στο καθημερινό ελληνικό πρόγραμμα του κρατικού αιγυπτιακού ραδιοφώνου. Η ίδια φοίτησε στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου. Σήμερα, μπορεί να μη μιλάει πολλά ελληνικά, αλλά πάντοτε παραμένει Ελληνίδα, όπως δηλώνει η ίδια σε κάθε περίσταση, φέρνοντας στη μνήμη της, τις αναμνήσεις από τη γιαγιά της, το σχολείο και όλη την οικογένεια, όπως έχει κατά καιρούς δηλώσει.

Στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μπαχρέιν αναμένεται να παρουσιαστούν πάνω από 200 ταινίες από 14 αραβικές χώρες και οι εκδηλώσεις φέτος θα έχουν θέμα «Ο Κινηματογράφος για σένα».

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μπαχρέιν, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ για τους σινεφίλ των χωρών του Αραβικού Κόλπου και γενικότερα της Μέσης Ανατολής, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1980 και φέτος διοργανώνεται από το Κινηματογραφικό Κλαμπ του Μπαχρέιν υπό την αιγίδα της Αρχής του Μπαχρέιν για τον Πολιτισμό και τις Αρχαιότητες.

Η κορυφαία κινηματογραφική διοργάνωση του Μπαχρέιν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2020, αλλά αναβλήθηκε για φέτος λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

X