ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Μια νύχτα ταραχών»

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει στο πλαίσιο της έκθεσης της Μίριαμ Μακ Κόννον με τίτλο “Η πανοπλία του πρόσφυγα” σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα, την προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους «Μια νύχτα ταραχών» του Κύπριου σκηνοθέτη Ανδρέα Σεϊτάνη το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 5μμ. Ο σκηνοθέτης θα κάνει μια σύντομη ομιλία για την ταινία και για τις κινηματογραφικές τεχνικές του. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σκεπτικό: Η ταινία έχει στόχο να μας κάνει να αναθεωρήσουμε την εικόνα που έχουμε για τους πρόσφυγες, να δούμε την άλλη όψη του “νομίσματος” και να θυμηθούμε πως οι περισσότεροι Κύπριοι ήμασταν κι εμείς πρόσφυγες πολύ πρόσφατα στην ιστορία μας. Πολλές φορές επιλέγουμε εμείς πώς θα ερμηνεύσουμε κάποια γεγονότα, εθελοτυφλώντας για να εξυπηρετήσουμε τον δικό μας εγωισμό, ασχέτως αν αυτό φέρνει σε δυσμενή θέση άλλους ανθρώπους. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι δεν είναι μονοδιάστατα όντα και πρέπει να εξερευνήσουμε όλες τους τις πτυχές προτού τους κρίνουμε.

Ο Ανδρέας Σιεηττάνης γεννήθηκε το 1991 στη Λευκωσία και σπούδασε Film Production & Cinematography στο Bournemouth University. Στα χρόνια μετά τις σπουδές του, έχει καταφέρει να εξερευνήσει διάφορα κομμάτια του τομέα του, αφού έχει δουλέψει στην τηλεόραση, σε διαφημίσεις, σε μουσικά βίντεο και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Για τις 7 ταινίες μικρού μήκους που έχει σκηνοθετήσει, έχει λάβει διάφορες διακρίσεις σε κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η ταινία "A Night of Riots" έλαβε το Βραβείο Κοινού στο Integrazione Film Festival στην Ιταλία.

Η έκθεση της Μίριαμ Μακ Κόννον «Η πανοπλία του πρόσφυγα» θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2023 και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Τετάρτη –Παρασκευή 4.00μμ. – 7.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ βρίσκεται στην οδό Κρήτης 11, τηλ. 22-766117, email: info@diatopos.com, website: www.diatopos.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση