ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπερλινάλε με στυλ... πολυσυλλεκτικό

Ανακοινώθηκε η φετινή σύνθεση του διαγωνιστικού τμήματος

Newsroom Κ, Αθήνα

Μπαίνοντας για τα καλά στην εποχή του νέου καλλιτεχνικού του διευθυντή, Κάρλο Σατριάν, και ταυτόχρονα γιορτάζοντας 70 χρόνια παρουσίας το Φεστιβάλ Βερολίνου ανακοίνωσε εχθές τη φετινή σύνθεση του διαγωνιστικού τμήματος, καθώς και μερικά άλλα συμπληρωματικά κομμάτια του προγράμματος. Η Μπερλινάλε, που θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου, μπορούμε να πούμε πως θα είναι η πλέον πολυσυλλεκτική, αφού οι 18 ταινίες του διαγωνιστικού προέρχονται από ισάριθμες, διαφορετικές χώρες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται ντοκιμαντέρ και animation.

«Τα φιλμ του διαγωνιστικού αφηγούνται με αμεσότητα συγκλονιστικές, προσωπικές και συλλογικές ιστορίες που έχουν διαρκή επιρροή και αντλούν τη δύναμή τους από την αλληλεπίδραση με το κοινό. Και αν εκεί υπάρχει μια κυριαρχία των σκοτεινών τόνων, αυτό συμβαίνει διότι τα φιλμ που επιλέξαμε τείνουν να κοιτάζουν το παρόν δίχως ψευδαισθήσεις – όχι για προκαλέσουν φόβο, αλλά επειδή θέλουν να ανοίξουν τα μάτια μας. Η πίστη την οποία το σινεμά εναποθέτει στην ανθρωπότητα, σε αυτά τα όντα που υποφέρουν, προκαλούν πόνο και δολοπλοκούν, είναι άρρηκτη – τόσο άρρηκτη που διαρκώς τους βλέπει σαν πρωταγωνιστές του», δήλωσε ο Ιταλός διευθυντής. Οσο για τις ίδιες τις ταινίες που θα κληθεί να βραβεύσει η επιτροπή του προέδρου Τζέρεμι Αϊρονς, αυτές περιλαμβάνουν λίγους πραγματικά γνωστούς δημιουργούς. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Βρετανίδα Σάλι Πότερ («The Party»), η οποία συμμετέχει με το «The Roads Not Taken» και πρωταγωνιστές τους Χαβιέ Μπαρδέμ και Ελ Φάνινγκ. Επίσης εκεί θα είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Πέτσολντ του εξαιρετικού «Το τραγούδι του φοίνικα».

Τέλος, σχετικά με τα έξτρα που λέγαμε, υπάρχει φυσικά η ταινία έναρξης, το «My Salinger Year» του Καναδού Φιλίπ Φαλαρντό, ενώ αξιοσημείωτo είναι το φετινό άνοιγμα του φεστιβάλ στη μικρή οθόνη με τηλεοπτικές δουλειές από τους Ντάμιεν Σαζέλ και Κέιτ Μπλάνσετ να παρουσιάζονται εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση