ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι λίστες του Netflix που λένε (τη δική τους) αλήθεια

Tρεις από τους πρωταγωνιστές του «La Casa de Papel» είναι ανάμεσα στους «σταρ που ερωτευθήκαμε φέτος».

Newsroom Κ, Αθήνα

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Ενα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα σχετικά με το Netflix για εμάς τους δημοσιογράφους, αλλά και για τον... ανταγωνισμό, είναι πως η διαδικτυακή πλατφόρμα αρνείται σταθερά να δημοσιοποιήσει στοιχεία σχετικά με την τηλεθέαση των προγραμμάτων της. Η μόνιμη απάντηση σε οποιοδήποτε τέτοιο αίτημα είναι «no comment». Πού και πού, βέβαια, γίνεται κάποια εξαίρεση, όχι για να παρουσιαστούν συγκεκριμένα στοιχεία αλλά μάλλον τάσεις, οι οποίες στην πρώτη ματιά μοιάζουν και κάπως αλλόκοτες.

Οπως για παράδειγμα το ό,τι οι τρεις ταινίες στις οποίες επέστρεψαν πιο πολλές φορές οι τηλεθεατές μέσα στο 2018 ήταν τα «The Kissing Booth», «To all the boys I’ve loved before» και «Roxanne, Roxanne». Αν δεν σας λένε και πολλά, είναι μάλλον επειδή πρόκειται για τρεις εφηβικές κομεντί, καμία από τις οποίες δεν ανήκει στις πιο διαφημισμένες originals, με σταρ σαν τον Γουίλ Σμιθ, τη Νάταλι Πόρτμαν κ.ά. Το συγκεκριμένο (πολύ) στοιχείο δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα μαζί με μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά. Για παράδειγμα, τις σειρές «We fell in binge with», τουτέστιν μείναμε καρφωμένοι νυχθημερόν στην οθόνη μέχρι να τελειώσει η ρημάδα η σεζόν. Εδώ στην πρώτη θέση είναι το (ξανά) εφηβικό «On My Block» και αμέσως μετά οι δεύτεροι κύκλοι των γνωστών «Making a Murderer» και «13 Reasons Why». Πουθενά ωστόσο στη δεκάδα δεν υπάρχουν δεδομένα δημοφιλέστατα σόου όπως τα «La Casa de Papel», «House of Cards», «Daredevil» κ.ά.

Το πρώτο, πάντως, παίρνει κατά κάποιον τρόπο το αίμα του πίσω, αφού τρεις από τους πρωταγωνιστές του (οι οποίοι συμμετέχουν στο επίσης επιτυχημένο «The Elite») είναι ανάμεσα στους «σταρ που ερωτευθήκαμε φέτος». Και αυτό, όπως μας πληροφορεί το Netflix, προέρχεται από την αύξηση των ακολούθων τους στο Instagram. Επιστήμη, όχι αστεία...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση