ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θα μπορούσε να είχε σωθεί ο Ντι Κάπριο στον Τιτανικό;

Η «μεγαλύτερη διαμάχη στον σύγχρονο κινηματογράφο» διευθετήθηκε

Ο Τζειμς Κάμερον, ο σκηνοθέτης μίας από τις πιο γνωστές ταινίες όλων των εποχών, του «Τιτανικού», δεν έχει σταματήσει ποτέ να στηρίζει την απόφασή του να αφήσει τον ήρωα της ταινίας, δηλαδή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, να πεθάνει στα παγωμένα νερά του βόρειου Ατλαντικού, παρ΄ όλο που κατά καιρούς πολλοί έχουν αναφέρει πως η συμπρωταγωνίστριά του, Κέιτ Γουίνσλετ, θα μπορούσε να είχε κάνει λίγο χώρο στη «σανίδα σωτηρίας» της.

«Έπρεπε να πεθάνει», είχε πει μάλιστα ο σκηνοθέτης σε μία σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο θάνατος του Τζακ Ντόσον παραμένει αντικείμενο συζήτησης για πολλούς θαυμαστές της εμβληματικής ταινίας, οι οποίοι αρνούνται να δεχτούν ότι η δραματική ανατροπή είναι αυτή που την έχει κάνει τόσο επιτυχημένη.

Ο σκηνοθέτης λοιπόν αποφάσισε να απαντήσει στο «αιώνιο» ερώτημα.

Χωρούσε ο Τζακ στην ξύλινη σανίδα μαζί με τη Ρόουζ;

Το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του National Geographic Titanic: 25 Years Later with James Cameron τιμά την πολυβραβευμένη ταινία με μια επιστημονική μελέτη -και επικεφαλής τον ίδιο τον σκηνοθέτη- που προσομοιώνει τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζαν ο Τζακ και η Ρόουζ τη νύχτα της 15ης Απριλίου 1912 αν μοιράζονταν τη σανίδα.

Με τη βοήθεια ενός πανεπιστημιακού εργαστηρίου που ειδικεύεται στις επιπτώσεις του ψύχους στο ανθρώπινο σώμα, ο Κάμερον δημιούργησε ένα πανομοιότυπο αντίγραφο της σανίδας από την ταινία και προσέλαβε δύο κασκαντέρ που είχαν την ίδια ηλικία, το ίδιο ύψος και βάρος με τους πρωταγωνιστές.

Οι κασκαντέρ έχοντας αισθητήρες σε όλο τους το σώμα και φορώντας παρόμοια ρούχα έκαναν τρία πειράματα.

Φωτ: ΑP

Όντως χωρούσαν στη σανίδα

Την πρώτη φορά ανέβηκαν και οι δύο στη σανίδα και όντως χωρούσαν και οι δύο. Ωστόσο, το συνολικό βάρος τους εν τέλει θα βύθιζε τη σανίδα στα παγωμένα νερά, επιφέροντας τον θάνατο και των δύο.

Στο δεύτερο πείραμα το ζευγάρι ακουμπούσε στη σανίδα από τη μέση και πάνω, προφυλάσσοντας έτσι τη καρδιά τους από το παγωμένο νερό του ωκεανού.

Ωστόσο σε αυτή τη περίπτωση ο Τζέιμς Κάμερον είχε μία ένσταση με τη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως ο Τζακ και η Ρόουζ, ήταν τόσο εξαντλημένοι από την προσπάθειά τους να επιζήσουν από το ναυάγιο, που δεν θα παρέμεναν για πολύ ώρα σε αυτή τη θέση.

Στο τρίτο σενάριο, η Ρόουζ δίνει το σωσίβιο της στον Τζακ και στη συνέχεια η ίδια ανέβει στη σανίδα. Αυτή η επιλογή θα μπορούσε να κρατήσει ζωντανό τον πρωταγωνιστή τουλάχιστον για μερικές ώρες.

«Ίσως και να τα κατάφερνε», παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης σε αυτή τη δοκιμή, τονίζοντας όμως πως υπάρχουν πολλές μεταβλητές.

«Ο Τζακ αγαπούσε τόσο πολύ την Ρόουζ που δεν θα δεχόταν να κάνει το παραμικρό που θα έβαζε σε κίνδυνο τη Ρόουζ. Οπότε θεωρώ πως ένας “πραγματικός” Τζακ μπορεί όντως να μην δεχόταν το σωσίβιο», αναφέρει ο Κάμερον.

 

Πηγή: El Pais

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση