ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«The Rings of Power»: Αλογο πέθανε στα γυρίσματα της σειράς

Αντιδράσεις από την PETA

Αλογο που συμμετείχε στα γυρίσματα της σειράς των Amazon Studios «The Lord Of The Rings: The Rings Of Power», υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια πρόβας για μία σκηνή μάχης.

«Το περιστατικό συνέβη καθώς το άλογο ετοιμαζόταν για τις πρόβες. Τη στιγμή εκείνη, παρών ήταν ένας κτηνίατρος και ένα μέλος της ομάδας ευημερίας των ζώων της American Humane Association. Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι το άλογο πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια», δήλωσε εκπρόσωπος των Amazon Studios.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety, ανθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων (PETA) εξέδωσαν αμέσως μια δήλωση καταδικάζοντας το περιστατικό και καλώντας τη βιομηχανία ψυχαγωγίας να κάνει αλλαγές ώστε οι παραγωγές να μην χρησιμοποιούν αληθινά άλογα.

Οπως αναφέρουν πηγές, περισσότερα από 30 άλογα συμμετείχαν εκείνη την ημέρα για τις ανάγκες της σειράς. Η βρετανική εταιρεία «The Devil’s Horsemen» εκπαιδεύει εδώ και 50 χρόνια άλογα για κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας εκπαιδευμένα άλογα έχουν εμφανιστεί στις παραγωγές «Wonder Woman», «Justice League», «Game Of Thrones» και «The Crown». Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα με άλογο που γίνεται γνωστό από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Το ζώο στεκόταν μαζί με περίπου 20 άλλα όταν υπέστη καρδιακή ανεπάρκεια.

Αν και οι θάνατοι αλόγων σε γυρίσματα, όπως αναφέρει το Deadline, είναι σπάνιοι, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις με τις φιλοζωικές οργανώσεις να πιέζουν για χρήση οπτικών εφέ.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Variety, το Deadline

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση