ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το 28ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης πραγματοποιείται και φέτος

Στις 9-20 Νοεμβρίου το MedFilm Festival σε διαδικτυακή μορφή αλλά και με φυσική παρουσία.

ΚΥΠΕ

Το 28ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης πραγματοποιείται φέτος από τις 9 ως τις 20 Νοεμβρίου σε διαδικτυακή μορφή αλλά και με φυσική παρουσία.

Στόχος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η διάδοση και προώθηση του μεσογειακού και μεσανατολικού κινηματογράφου, αλλά όχι μόνο.

Το φεστιβάλ, το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στην ιταλική πρωτεύουσα, περιλαμβάνει συναντήσεις, εργαστήρια, επαφές με νεαρά ταλέντα, παρουσιάσεις λογοτεχνίας και συνέδρια για τα πιο φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Το επίσημο μέρος περιλαμβάνει βραβεία για έργα από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και το βραβείο Eros and Psyche ύψους 2.000 ευρώ και το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής αξίας 1.000 ευρώ.

Οι ταινίες μικρού μήκους θα είναι επιλέξιμες για το Βραβείο Methexis ύψους 1.000 ευρώ. Θα υπάρχει επίσης το "THE PEARLS: Ο νέος ιταλικός κινηματογράφος", ένα μη διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο σε ανεξάρτητες ιταλικές παραγωγές: ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους ή ντοκιμαντέρ, καθώς και "Ημέρες ταινιών Lux στη Ρώμη", "Ματιές από το μέλλον" και Φωνές από τις φυλακές.

Δίνονται επίσης, μεταξύ άλλων, και ειδικά βραβεία Καλύτερης Πρώτης και Δεύτερης Ταινίας, βραβείο Lifetime achievement, βραβείο της διεθνούς αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση