ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου επιστρέφει

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από τις 9 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Δελτίο Τύπου

Το Italian Film Days επιστρέφει! Από τις 9 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 η Πρεσβεία της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία παραγωγής ταινιών IMAGO Film Group, παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου, με ταινίες από τις καλύτερες στο είδος τους.

Η φετινή έκδοση του Φεστιβάλ έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες ταινίες, περισσότερες τοποθεσίες και πλήρεις υπότιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στη Λάρνακα, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, σε συνεργασία με τα θέατρα K-Cineplex, Pantheon και Rialto, με ελεύθερη είσοδο. Όλες οι ταινίες θα παρουσιαστούν από τον διευθυντή του Φεστιβάλ, τον Claudio Rossi Massimi, παραγωγό ταινιών.

Η επίσιμη έναρξη θα γίνει στη Λάρνακα στις 9 Σεπτεμβρίου εν παρουσία του Ιταλού Πρέσβη και των τοπικών Αρχών, με την προβολή της ταινίας "Quando Corre Nuvolari" που βασίζεται στην ιστορία του Ιταλού θρυλικού οδηγού Tazio Nuvolari. Το Φεστιβάλ μετακομίζει στη Λευκωσία στις 11 Σεπτεμβρίου και καταλήγει στη Λεμεσό το Σαββατοκύριακο, με μια ιδιαίτερη νύχτα για το κλείσιμο στις 15 Σεπτεμβρίου, με την ταινία “Un figlio a tutti i costi” (‘Ένα παιδί με κάθε κόστος). Ο σκηνοθέτης/ηθοποιός Fabio Gravina και ο παραγωγός/σεναριογράφος Salvatore Scarico θα παρουσιάσουν προσωπικά την ταινία. Το ίδιο βράδυ, με βάση τις αξιολογήσεις του κοινού, θα ανακοινωθεί η πιο αγαπημένη ταινία του Φεστιβάλ.

Η δεύτερη έκδοση του Italian Film Days πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο έχει επίσης γενναιόδωρα χορηγήσει τους υπότιτλους στα ελληνικά, του Υφυπουργείου Τουρισμού και των Δήμων Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας. Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ήταν δυνατή χάρη στη σημαντική συνεισφορά πολλών χορηγών και τη στήριξη ενός από τα κορυφαία κυπριακά τηλεοπτικά δίκτυα, του Αντέννα, ως Χορηγού Επικοινωνίας.

Το “Italian Film Days 2019”, είναι πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο και έχει λάβει ειδική χρηματοδότηση από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της διμερούς πολιτιστικής συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Πρεσβεία της Ιταλίας συνεισφέρει στο "Fare Cinema", ένα έργο του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών με σκοπό την προβολή ιταλικών κινηματογραφικών παραγωγών στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης #VIVERE ALL’ITALIANA ("Ο Ιταλικός τρόπος ζωής").

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη συνημμένη αφίσα, πρόγραμμα και λίστα ταινιών και επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook της Πρεσβείας www.facebook.com/ItalyinCyprus/ για καθημερινές ενημερώσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

X