ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στάζουν νερά δίπλα στα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο (βίντεο)

Οι σταγόνες του νερού πέφτουν από τη γυάλινη οροφή, λίγα μόλις εκατοστά από τον κορμό της Ιριδος

Newsroom Κ, Αθήνα

Νερά στάζουν από τη γυάλινη οροφή της αίθουσας Duveen του Βρετανικού Μουσείου, δίπλα ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι υπεύθυνοι του μουσείου είχαν τοποθετήσει το πρωί της Παρασκευής απορροφητικά χαρτιά στο σημείο, καθώς και πλαστικές πινακίδες που προειδοποιούσαν για το ολισθηρό πάτωμα.

Οι σταγόνες του νερού πέφτουν από τη γυάλινη οροφή, λίγα μόλις εκατοστά από τον κορμό της Ιριδος, στο τμήμα της αίθουσας που φιλοξενεί αγάλματα από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα. Παράλληλα η οροφή της αίθουσας Duveen μοιάζει να έχει διαβρωθεί.

Το Βρετανικό Μουσείο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην αίθουσα και για το κατά πόσο υπάρχει ή υπήρξε κίνδυνος για τα γλυπτά, το Βρετανικό Μουσείο αναφέρει σε γραπτή δήλωση:

«Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

«Λαμβάνουμε τις ευθύνες φροντίδας της συλλογής μας πολύ σοβαρά υπόψη, η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο» προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια ενανθρώπιση με κόστος

Μια ενανθρώπιση με κόστος

Ο Νεοκλής Νεοκλέους στην παράσταση «Πίθηκος – Άνθρωπος» από το Θέατρο ΑντίΛογος μίλησε για την εν αλύσεσι ελευθερία
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
X