ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:47
 

Στις 2 και 3 Οκτωβρίου τα Καβάφεια 2019 στην Αλεξάνδρεια

Παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν βράβευση Αιγυπτίων συγγραφέων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Καβάφης: Πόλη, πολιτική, πολιτισμός» είναι το θέμα των Καβαφείων 2019, που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) την Οκτωβρίου στο Κάιρο και στις 2 και 3 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το παράρτημα Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, τονίζοντας τη συμμετοχή διακεκριμένων συγγραφέων και πανεπιστημιακών από πολλές χώρες στα 15α Καβάφεια 2019, που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κάιρο και της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, με τη συνεργασία των Υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Αιγύπτου, της Όπερας του Καΐρου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Κάιρο και με την υποστήριξη των Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξάνδρειας και Καΐρου και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Παράλληλες εκδηλώσεις στην Όπερα του Καΐρου και στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας επίσης περιλαμβάνουν βράβευση Αιγυπτίων συγγραφέων.

Επίσης θα παρουσιαστούν και δύο συναυλίες – μελοποιημένης ποίησης με τους Κώστα Θωμαΐδη και Ρίτα Αντωνοπούλου, συνοδεία του πιανίστα Τάκη Φαραζή και το συγκρότημα του Χάλεντ Σαμς και μελοποίησης του Κ.Π.Καβάφη από τον Κώστα Γανωτή με τη συμμετοχή των Χάικ Γιαζιτζιάν (ούτι) και Νίκου Καλαντζάκου (πλήκτρα).

Τέλος, στην Αλεξάνδρεια θα παρουσιαστεί η έκθεση φωτογραφίας «Κρυφή μνήμη - Το Αβερώφειο Γυμνάσιο της Αλεξάνδρειας» της Μαρίας Στέφωση

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια ενανθρώπιση με κόστος

Μια ενανθρώπιση με κόστος

Ο Νεοκλής Νεοκλέους στην παράσταση «Πίθηκος – Άνθρωπος» από το Θέατρο ΑντίΛογος μίλησε για την εν αλύσεσι ελευθερία
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
X