ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον Κυριάκο Χαραλαμπίδη το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης»

«Η προσφορά του απορρέει από την ποιητική μετάπλαση θεμάτων που σχετίζονται με την ταυτότητα, τη μνήμη, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κύπρου, καθώς και του ελληνισμού, γενικότερα».

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής (Ο.Λ.Κ.) αποφάσισε, στην τελευταία του συνεδρία, να απονείμει το Βραβείο Συνολικής προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» (2023) στον ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη, κορυφαίο ποιητή της Κύπρου και έναν από τους σημαντικότερους ποιητές του ελληνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ο.Λ.Κ. «η προσφορά του Κυριάκου Χαραλαμπίδη απορρέει από την ποιητική μετάπλαση θεμάτων που σχετίζονται με την ταυτότητα, τη μνήμη, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κύπρου, καθώς και του ελληνισμού, γενικότερα».

Για τον Χαραλαμπίδη, προστίθεται, «η ποίηση είναι μια διαρκής επαναστατική πράξη κατά την οποία οι λέξεις σπάζουν το περίβλημά τους και εκρήγνυνται στο διάστημα, χαρίζοντας στην ποίηση αυτονομία και εσωτερικό δυναμισμό».

«Η λειτουργική αίσθηση της γλώσσας στη διαχρονία της, ο νηφάλιος ιστορισμός, η λεπτή και συχνά υποδόρια ειρωνεία, το πυκνό και βαθύ διακειμενικό υπόστρωμα του ποιητικού λόγου, η τιθασευμένη λυρική πνοή σε συνδυασμό με τη δεσπόζουσα αφηγηματικότητα είναι μερικά από τα γνωρίσματα της ποίησης του Κ. Χαραλαμπίδη», αναφέρεται ακόμα.

Η τελετή απονομής του Βραβείου Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» (2023) του Ο.Λ.Κ. στον Κυριάκο Χαραλαμπίδη θα πραγματοποιηθεί σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθούν αργότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ