ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεργασία με Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' συζήτησε η Υφ. Πολιτισμο

Εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για προσπάθεια περαιτέρω προώθησης του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, καθώς και για προβολή της πλούσιας κληρονομιάς

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την ενίσχυση της συνεργασίας με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου συζήτησαν η Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ Βασιλική Κασσιανίδου με τον Γενικό Διευθυντή, Δρ Χρίστο Κουκλιώτη, και άλλους εκπροσώπους του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, κατά τη συνάντηση, η κ. Κασσιανίδου εξήρε τον ρόλο που διαδραματίζει το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, στο πλαίσιο των 40 και πλέον χρόνων λειτουργίας του, σημειώνοντας ότι η λειτουργία των τμημάτων του (Βιβλιοθήκη, Βυζαντινό Μουσείο, Πινακοθήκη, Αρχείο) καλύπτει σημαντικούς τομείς της πολιτιστικής, θρησκευτικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου. 

Προστίθεται ότι η Δρ Κασσιανίδου με τον Δρ Κουκλιώτη συζήτησαν προοπτικές για ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ Ιδρύματος και Υφυπουργείου, ενώ μεταξύ άλλων, τέθηκε το θέμα για τη συνέχιση, αλλά και για την ενίσχυση της συνεργασίας ως προς τη στήριξη της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. 

Ακολούθως, ο Δρ Κουκλιώτης αναφέρθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο παρουσιάζει την πλουσιότερη και πιο αντιπροσωπευτική συλλογή έργων βυζαντινής τέχνης που έχουν προέλευση από ολόκληρη την Κύπρο, με τον Γενικό Διευθυντή να ζητά τη στήριξη του Υφυπουργείου, μόλις αυτό είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, μετά το πέρας των εργασιών ανακαίνισής του που βρίσκονται υπό εξέλιξη, ενώ η Υφυπουργός Πολιτισμού ήταν καταφατική, σημειώνοντας πως το ανακαινισμένο και υπερσύγχρονο μουσείο θα αποτελέσει στολίδι για τη Λευκωσία και όλη την Κύπρο. 

Ο Δρ Κουκλιώτης ενημέρωσε, επίσης, την Υφυπουργό για την πρόθεση του Ιδρύματος να διοργανώσει εκδήλωση στο πλαίσιο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, με θέμα τον επαναπατρισμό των πολιτιστικών θησαυρών, συζητώντας προοπτικές συνεργασίας. 

Εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για προσπάθεια περαιτέρω προώθησης του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, καθώς και για προβολή της πλούσιας κληρονομιάς, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση