ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεχίζουν οι συζητήσεις για το Πολιτισμού

Αγκάθι παραμένει η μεταφορά του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο υπό σύσταση υφυπουργείο

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Συνεχίστηκε και την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου η κατ’ άρθρο συζήτηση για τη δημιουργία του υφυπουργείου Πολιτισμού στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής, με το ζήτημα της μεταφοράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων στον υπό σύσταση φορέα να παραμένει το κύριο αγκάθι. Μάλιστα, στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής η εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών ζήτησε ν’ αποχωρήσει, έχοντας αυτές τις οδηγίες από τον υπουργό Μεταφορών και τον γενικό διευθυντή του υπουργείου, μιας και το υπουργείο δεν έχει εμπλοκή στη κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου και στη –κάτι που εν τέλει δεν έγινε, με κάποια μέλη της Επιτροπής ν’ αντιδρούν έντονα και να θέτουν μείζον θέμα τάξης. Ο κ. Μυλωνάς είπε χαρακτηριστικά πως το Τμήμα Αρχαιοτήτων φαίνεται πως είναι πανίσχυρο, και σχεδόν έχει καπελώσει τον υπουργό, λέγοντας επίσης πως ο υπουργός δεν έχει παρευρεθεί σε καμία συνεδρία της Επιτροπής.

Σχετικά με την ΙΣΟΚ στην Επιτροπή συμφώνησε αυτή να μεταφερθεί ως έχει από το υπουργείο Οικονομικών στο υπό ίδρυση υφυπουργείο, ώστε αυτό να έχει την εποπτεία της και τον έλεγχό της, με το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων σε αυτή να παραμένει επίσης όπως είναι σήμερα.

Ο κ. Χριστοφίδης από το ΑΚΕΛ επίσης ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας να κατατεθεί σχέδιο δομής του νέου υφυπουργείου, το οποίο, σημείωσε, υπάρχει, όπως είχε πει ο κ. Προδρόμου. Ο κ. Χριστοφίδης είπε πως το ΑΚΕΛ έχει έτοιμο σχέδιο και για τις Διευθύνσεις, αλλά και για συγκεκριμένη δομή του υφυπουργείου. Ο κ. Χριστοφίδης είπε πως θα περιμένουν έως την επόμενη Τετάρτη με την ελπίδα πως θα κατατεθεί από πλευράς ΥΠΠΑΝ σχέδιο δομής και λειτουργικότητας του υφυπουργείου και εάν μέχρι τότε δεν ενημερωθεί η Επιτροπή Παιδείας για τη δομή, το ΑΚΕΛ θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί το υφυπουργείο (Διευθύνσεις, Επιτροπές κ.λπ.).

Η περαιτέρω συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα εργασιακά και διοικητικά, με τα μέλη της Επιτροπής να στέκονται ιδιαίτερα στο θέμα της μεταφοράς δύο υπαλλήλων του ΘΟΚ, που απασχολούνται στη θεατρική ανάπτυξη, στην υπό δημιουργία νέα δομή και τι μέλλει γενέσθαι αν αρνηθούν να μεταφερθούν στο υφυπουργείο.

Η επόμενη συνεδρία θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατ’ άρθρο συζήτηση και το θέμα να εισαχθεί στην Ολομέλεια, όπου και θα κριθεί η τύχη του νομοσχεδίου.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση