ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Θεάτρου του ΘΟΚ για την περίοδο 2014 - 2015

Τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου αποτελούν αναγνώριση της προσφοράς των συντελεστών του Θεάτρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απονεμήθηκαν χθες Δεύτερα 21 Μαρτίου τα Βραβεία ΘΟΚ για την περίοδο 2014-1025 στην Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης του Θεάτρου ΘΟΚ παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Η σκηνοθετική επιμέλεια της τελετής είχε ανατεθεί στον Βασίλη Μυριανθόπουλο και αποτελούσε μία ενδιαφέρουσα απόδοση του έργου της σκηνής 018 του ΘΟΚ «Εγώ, ο Πρίγκιπας» σε συγγραφή/σκηνοθεσία του ιδίου. Συμμετείχαν οι ηθοποιοί Χρυσή Ανδρέου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Ζαχαρίας Ιορδανίδης, Ηλιάνα Κάκκουρα, Παναγιώτης Κυριάκου, Χριστίνα Κυριάκου, Δημήτρης Παπαδάκης, Νικόλας Χαρτόσιας, Μυρσίνη Χριστοδούλου και Μαρία Χριστοφόρου.

Τα βραβεία

Τα βραβεία του ΘΟΚ εξελίχθηκαν σε θρίαμβο της παράστασης «(Μ)adams Family», μιας και η Θεατρική Ομάδα Persona πήρε τα πέντε από τα συνολικά έξι βραβεία που διεκδικούσε, ενώ η παράσταση «Τρίτο Στεφάνι» του ΘΟΚ απέσπασε δύο βραβεία. Με το  Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου Κύπρου τιμήθηκε ο λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας Μιχάλης Πασιαρδής για την πολύπλευρη και πολυσήμαντη προσφορά του στο κυπριακό θέατρο, το οποίο επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκε Ειδικό Βραβείο για Σημαίνουσα Προσωπικότητα του Πολιτισμού, το οποίο απονεμήθηκε στον Λουκή Ακρίτα. 

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

  • Τάκης Τζαμαργιάς για την παράσταση «Τρίτο Στεφάνι» το Βραβείο Σκηνοθεσίας
  • Γιώργος Αναγιωτός για την ερμηνεία του στην παράσταση «Ποιο Σώμα» Βραβείο Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου
  • Νιόβη Χαραλάμπους για την ερμηνεία της στην παράσταση «Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι» το Βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου
  •  Σάββας Κυριακίδης για τη διασκευή του μυθιστορήματος του Κώστα Ταχτσή «Τρίτο Στεφάνι» το Βραβείο Θεατρικής Διασκευής 
  • Στέφανος Αθηαινίτης για την παράσταση «(Μ)adams Family» το Βραβείο Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας 
  • Χριστίνα Αργύρη για τη μουσική της παράστασης «(Μ)adams Family» το Βραβείο Μουσικής
  • Μαρία Μέση (χορογραφία), τη Λέα Μαλένη (κίνηση) και τους ηθοποιούς της παράστασης «(Μ)adams Family» το Βραβείο Χορογραφίας/Κίνησης 
  • Καρολίνα Σπύρου για τους φωτισμούς της παράστασης «(Μ)adams Family» το βραβείο Σχεδιασμού Φωτισμών 

    Ως Καλύτερη Παράσταση Παιδικού/Νεανικού Έργου αναδείχθηκε η παραγωγή της Σκηνής 018 του ΘΟΚ «Μια Γιορτή στου Αλ Νουρί», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

    Οι κριτικές επιτροπές

Την Κριτική Επιτροπή για τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου 2014-15 αποτελούσαν οι Μελέτης Αποστολίδης (Αρχιτέκτονας, Εικαστικός), Μαρίνος Καρτίκκης (Σκηνοθέτης Κινηματογράφου, Εικαστικός), Δρ Κώστας Κωνσταντινίδης (Ακαδημαϊκός), Έλενα Πάρπα (Iστορικός Tέχνης, Eπιμελήτρια Eκθέσεων), Σοφοκλής Σοφοκλέους (Ιατροδικαστής)
 
Την Κριτική Επιτροπή για την Καλύτερη Παράσταση παιδικού/ νεανικού έργου αποτελούσαν οι Δέσπω Πασιά (Εκπαιδευτικός, Μουσειολόγος), Γιώργος Στόγιας (Εκπαιδευτικός), Έλενα Στυλιανού (Ακαδημαϊκός, Θεωρητικός Τέχνης).
 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση