ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επαναρχίζουν οι παραστάσεις του «Wolfgang» στον ΘΟΚ

Το έργου του Γιάννη Μαυριτσάκη είναι εμπνευσμένο από ένα πραγματικό περιστατικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επαναρχίζουν οι παραστάσεις του έργου «Wolfgang» από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή, μετά από ολιγοήμερη διακοπή, εξαιτίας ατυχήματος ενός εκ των συντελεστών.

Το έργο «Wolfgang» του Γιάννη Μαυριτσάκη είναι εμπνευσμένο από ένα πραγματικό περιστατικό που συνέβη στην Αυστρία. Ένας τριανταεξάχρονος άντρας απαγάγει ένα δεκάχρονο κοριτσάκι και το κρατάει φυλακισμένο σε ένα υπόγειο για περίπου οχτώ χρόνια. Όταν το κορίτσι δραπετεύει, ο άνδρας αυτοκτονεί. Αυτή δηλώνει: «Ήταν κομμάτι της ζωής μου, κατά κάποιον τρόπο πενθώ γι’ αυτόν».

Σε αυτήν ακριβώς τη δήλωση θεωρεί ο σκηνοθέτης του έργου Μάριος Μεττής: « ότι βρίσκεται η ουσία του έργου. Δε θέλουμε να δικαιολογήσουμε τον δράστη, μόνο προσπαθούμε να τον καταλάβουμε. Κι αν δεχτούμε ότι κανείς μας δεν είναι εκ φύσεως κακός, τότε θα ψάξουμε να βρούμε τους λόγους που οδήγησαν έναν καλό, από τη φύση του, ανθρώπινο ον σε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Ο δράστης βεβαίως θα τιμωρηθεί όπως η κοινωνία και η ηθική της το απαιτεί, αλλά είναι επίσης καθήκον μας να ψάξουμε να βρούμε πίσω από το απάνθρωπο, το ανθρώπινο.»

Ο συγγραφέας αν και παρουσιάζει ένα πραγματικό συμβάν, δεν καταπιάνεται με το ψυχολογικό υπόβαθρο του θύματος, αλλά του θύτη. Προσπαθεί να εντοπίσει, το πώς ένας φυσιολογικός άνθρωπος όσον αφορά την εξωτερική εικόνα που πλασάρει στην κοινωνία, καταφέρνει να ζει μία δεύτερη κρυφή ζωή χωρίς να αντιληφθεί κανένας τίποτα. Ο κεντρικός ήρωας έχοντας στην πλάτη του τραύματα από την παιδική του ηλικία αναζητεί την ιδανικότερη σύντροφο, πλάθοντας ο ίδιος από την αρχή τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά της. Ο Γιάννης Μαυριτσάκης, επιλέγει αυτή την οδό για να φέρει στο φως τον ψυχικό απόηχο που έχει μία τέτοια πράξη τόσο στο πρόσωπο του θύτη όσο και του θύματος.

Το «Wolfgang» του Γιάννη Μαυριτσάκη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Κύπρο σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή. Ερμηνεύουν οι Χάρης Χαραλάμπους, Λυδία Τζανουδάκη, Έρικα Μπεγέτη, Ντίνος Λύρας,  Γιώργος Παπαπαύλου, Γιώργος Σαββίδης, Βασιλική Διαλυνά


Παραστάσεις

Λευκωσία, Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή
από 1η Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο

Έναρξη παραστάσεων στις 8:30 μ.μ.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 15 ετών


Πληροφορίες / Εισιτήρια:
Λευκωσία, Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ , τηλ. 77772717
(Τρίτη-Κυριακή 10.00π.μ. - 1.30μ.μ. 4.00μ.μ. - 6.00μ.μ.)

 

 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Στην Κύπρο το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα κοινού και ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
Στη Στέγη Χορού Λευκωσίας από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2023 με προθεσμία αιτήσεων μέχρι τις 26 Απριλίου
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ