ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί

Συμμετοχή ΘΟΚ στο Πολιτιστικό πρόγραμμα Κυπριακής Προεδρίας

Δελτίο Τύπου

Την τιμητική συμπερίληψή του στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας ανακοινώνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου με την παραγωγή της Σκηνής 018 του έργου «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί» του Φόλκερ Λούντβιχ, σε σκηνοθεσία
Βασίλη Κουκαλάνι.
 
Το έργο, μια ανατρεπτική κωμωδία για το ρατσισμό και την πολιτισμική συμφιλίωση, απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών και άνω και συνάδει απόλυτα με τις αρχές που πρεσβεύει και υπερασπίζεται μέσα από τη δράση του το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σε μια εποχή στην οποία το προσφυγικό ζήτημα είναι κυρίαρχο αντικείμενο διαλόγου αλλά και πρόκληση στην κοινωνική πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιλέγει να παρουσιάσει στο Στρασβούργο ένα έργο που πρώτιστα αναδεικνύει την πεποίθηση ότι τα παιδιά αντιπροσωπεύουν τη λογική, τη φαντασία και την αλληλεγγύη απέναντι στον στερεότυπο κόσμο των ενηλίκων. Τα κακώς κείμενα μπορούν να αλλάξουν αν είμαστε ενωμένοι και λειτουργούμε με κοινό νου, αγάπη, χιούμορ, τόλμη, αλληλεγγύη κι αλληλοσεβασμό, αυτό είναι το διαχρονικό μήνυμα του έργου «Μια Γιορτή στου Αλ-Νουρί» και ισχύει σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου - δημιουργοί του πρωτοποριακού παιδικού έργου «ο Μορμόλης». Στη Γερμανική εκδοχή με τίτλο «Μια Γιορτή στου Παπαδάκη»,  η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες!

Η παραγωγή παρουσιάστηκε στο Κυπριακό κοινό με μεγάλη επιτυχία τη θεατρική σεζόν 2014-2015 και άφησε τα καλύτερα σχόλια.

Προγραμματίζονται 8 παραστάσεις (με γαλλικούς υπέρτιτλους) στη Mediatheque Andre Malraux, στο Στρασβούργο ως ακολούθως:

5 Απριλίου στις 15:00, παράσταση για γονείς και παιδιά
6 Απριλίου στις 10:30 και στις 14:30, παραστάσεις για σχολεία
7 Απριλίου στις 10:30 και στις 14:30, παραστάσεις για σχολεία
8 Απριλίου στις 11:00, παράσταση ανοιχτή σε όλο το κοινό και στις 15:00, παράσταση στην οποία έχουν προσκληθεί  παιδιά διπλωματών

Μετάφραση-Διασκευή/Σκηνοθεσία:Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνικά/Κουστούμια: Μαργαρίτα Παπαθεοδούλου, Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς, Βοηθός Σκηνής: Χάρης Ιωάννου

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):
Φώτης Γεωργίδης (Τάρεκ Αλ-Νουρί), Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος (Σαμίρ),
Πηνελόπη Βασιλείου (Δώρα), Τζούλιο Φιλίππο Ντ’Ερρίκο (Γιάννης),
Μιχάλης Σοφοκλέους (Τάκης Παπαδάκης), Άντρια Ζένιου (Αμπίρα)

Για πληροφορίες/κρατήσεις: www.mediatheques.strasbourg.eu / 0388451010

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X