ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:11
 

«Απεριόριστος Θρήνος» στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Μια ξεχωριστή χορογραφία της Έλλης Κωνστανίνου για την τέχνη της ζωγραφικής του σώματος

Newsroom K

Συνδυάζοντας την κίνηση και την ζωγραφική σώματος, δημιουργήθηκε μια κινησιολογική τελετουργία η οποία θα παρουσιάστει για πρώτη φορά στην Στέγη Χορού Λευκωσίας.  Η χορογράφος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ζωγραφική σώματος, καθώς έχει την μεγαλύτερη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον ερμηνευτή σε κάτι άλλο.

Η χορογραφία μέχρι στιγμής, βασίζεται σε μια έρευνα σχετικά με τον τρόπο τον οποίο ανθρώποι από διάφορους πολιτισμούς παγκοσμίως θρηνούν σε τελετουργίες θανάτου. Με βάση αυτή την έρευνα, η χορογράφος ανέπτυξε κάποια από τα τελετουργικά έθιμα τα οποία είχαν το μεγαλύτερο αντίκτυπο συναισθηματικά αλλά και σωματικά στην ιδία.

Έναυσμα και έμπνευση για την δημιουργία του έργου αποτελεί ενα βιωματικό τραυματικό γεγονός στην ζωή της χορογράφου, και η κινησιολογία εχει χτιστεί πάνω σε εκείνη ακριβώς την στιγμή του γεγονότος.

Ένα έθιμο το οποίο θεωρήθηκε καταλληλότερο για το έργο αυτό, είναι η τέχνη της ζωγραφικής σώματος, η οποία χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε πολλές κοινωνίες. Ως τεχνική για επικάλυψη, χρησιμοποιείται η αερογραφία, η οποία μπορεί να προσφέρει ένα φυσικό και ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Σε κάποιους πολιτισμούς οι νεκροί όσο και εκείνοι που τους θρηνούν, καλύπτονται με βαφές είτε για εννοιολογική απεικόνιση, είτε για προστασία.

 Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής αποψεων για το έργο, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να δώσει ανατροφοδότηση στην χορογράφο.

Συντελεστές:

Χορογράφος και περφόρμερ: Έλλη Κωνσταντίνου
Εικαστικός/Σχεδιαστής: Σάββας Κουρέας (anexitilon-art.com)

Ημερομηνία: 28 Μαίου

 Ώρα: 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

Έλλη Κωνσταντίνου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 00357-96244519

Στέγη Χορού Λευκωσίας, τηλέφωνο επικοινωνίας: 00357-22780960

Ιστοσελίδα: www.dancehouselefkosia.com

Εmail: dancehouselefkosia@gmail.com

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X