ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περφορμανς ντοκουμέντο Bodies we fa|| στον Πολυχώρο Συνεργείο

Είναι η πρώτη στην Κύπρο που δημιουργήθηκε από την αρχή με όρους οικουμενικής προσβασιμότητας

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Βασισμένη σε αληθινές αφηγήσεις, η περφορμανς ντοκουμέντο Bodies we fa|| και στο www.kathimerini.com.cy μιλούν η Νάγια Τ. Καρακώστα, η Παναγιώτα Ζιντίλη και η σκηνοθέτρια Έλενα Σωκράτους. Η περφόρμανς παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 2ου συμπεριληπτικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Beyond DisDance που διοργανώνει ο Πολυχώρος Συνεργείο στη Λεμεσό.

Η περφόρμανς έγινε με βάση συνεντεύξεις, αποσπάσματα των οποίων εμφανίζονται αυτούσια στην σκηνή, με τις δύο γυναίκες περφόρμερ να αναρωτιούνται για τα πρώτα φιλιά, τα πρώτα ραντεβού, το σεξ, τις γνωριμίες και τα dating apps. Μεταξύ αυτών θέτουν στους εαυτούς τους και φυσικά στο κοινό που θα παρακολουθήσει την παράσταση το ερώτημα για την προσβασιμότητα στον Έρωτα. Την ισότιμη πρόσβαση για κάθε σωματικότητα.

Η περφόρμανς Ντοκουμέντο «Bodies we fa|| for» είναι η πρώτη περφόρμανς στην Κύπρο που δημιουργήθηκε από την αρχή με όρους οικουμενικής προσβασιμότητας και εντάσσει δραματουργικά στοιχεία προσβασιμότητας, με ζωντανή διερμηνεία στην κυπριακή ελληνική νοηματική γλώσσα και υπερτιτλισμό για άτομα με ακουστική αναπηρία, καθώς και απτική ξενάγηση και στοιχεία ακουστικής περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία.

 

Παραστάσεις: Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, ώρα 7:30 μ.μ. και απτική ξενάγηση 7:00 μ.μ. Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ώρα 6:00 και 8:30 μ.μ. Πολυχώρος Συνεργείο, Ελευθερίας 91, Λεμεσός,

Η περφόρμανς είναι προσβάσιμη σε άτομα με οπτική, ακουστική και κινητική αναπηρία.

Πληροφορίες/κρατήσεις τηλέφωνο 99784949, 97798064

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση