ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φεστιβάλ Κύπρια 2021: ΡΟΟΥΖ

Με την σπουδαία ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ερμηνείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η συγκινητική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραγέωργος, σε μετάφραση Μιμής Ντενίση, δίνει την ευκαιρία στη σπουδαία ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη για ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενη μια 80χρονη Εβραία η οποία ανατρέχει στο ταξίδι της ζωής της, ξεδιπλώνοντας το παρελθόν της. Σχολιάζει με ευαισθησία, συγκίνηση αλλά και χιούμορ όσα συνέβησαν δίπλα και μέσα της σε μια ολόκληρη ζωή: Τα νεανικά της χρόνια στην Ουκρανία, το πέρασμα στην Πολωνία λίγο πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ολοκαύτωμα, τη φυγή στην Αμερική και την καινούρια ζωή. Mια ζωή δεκαετιών με πολλές κοινωνικές αλλαγές.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Σίβα στα εβραϊκά σημαίνει το ξενύχτι του νεκρού.
Στα τέλη του περασμένου αιώνα και στις αρχές του 21ου, μια γυναίκα γύρω στα ογδόντα κάνει Σίβα σ’ ένα πρόσωπο που δε θα μάθουμε ποιο είναι παρά μονάχα στο τέλος του έργου. Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάς θυμάται, άλλοτε με βαθιά συγκίνηση κι άλλοτε με φοβερό χιούμορ, την πολύπαθη ζωή της, τον ξεριζωμό από την πατρίδα της, τους έρωτές της, την οικογένειά της, τα παιδιά της…

Αυτή θυμάται και μαζί της εμείς, ως θεατές, γνωρίζουμε σημαντικά ιστορικά γεγονότα που πέρασαν από πάνω της και παρόλο που τη γονάτισαν, δεν τη συνέτριψαν, αλλά αντίθετα της χάρισαν από τη μια ένα μοναδικό κριτήριο κι έναν τρόπο σκέψης που επικεντρώνεται στην αξία της ίδιας της ζωής κι από την άλλη εκείνο το αίσθημα της δικαιοσύνης που χαρακτηρίζει τους σπουδαίους, εκείνους που ο πόνος τους κάνει «Ανθρώπους» και ο φόβος θαρραλέους απέναντι στις επιταγές μιας μοντέρνας εποχής που έχει χάσει πια κάθε στόχο.

Συντελεστές 

Μετάφραση: Μιμή Ντενίση
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος
Σκηνικά: Δημήτρης Δήμας
Μουσική: Νίκος Σπυλιώτης
Video art: Χρήστος Καρτέρης
Φωτισμός: Βικέντιος Χριστιανίδης
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος

Στο ρόλο της Ρόουζ η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Διάρκεια: 110΄
Κατάλληλο: 10+

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού:

Λευκωσία: Παρασκευή 24, Σάββατο 25, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, Σατιρικό Θέατρο στις 20:30
Λεμεσός:
Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, Θέατρο Ριάλτο στις 20:30
Λάρνακα:
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος στις 20:30

Επικοινωνία: Απαραίτητη η προκράτηση www.tickethour.com / 77777040

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση