ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Lorca: Παλιά ισπανικά τραγούδια

Μια μουσικοχορευτική παράσταση για την προσφορά του Λόρκα στη λαϊκή ισπανική μουσική

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η πολιτιστική ομάδα προώθησης της ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού «Mundo Hispano-Heleno» ανεβάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Lorca: Canciones Εspañolas Αntiguas» (Παλιά Ισπανικά Τραγούδια), αφιερωμένη στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Αν και ο Λόρκα είναι ιδιαίτερα γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους δραματουργούς και ποιητές του εικοστού αιώνα, η προσφορά του στη μουσική, δυστυχώς ακόμα δεν είναι τόσο γνωστή όσο θα έπρεπε. Χωρίς αμφιβολία, υπήρξε σπουδαίος μουσικός και δεξιοτέχνης πιανίστας, με ιδιαίτερη αγάπη στη λαϊκή ισπανική τέχνη. Η αγάπη του αυτή, τον οδήγησε στη συλλογή λαϊκών ισπανικών τραγουδιών, μέσα από πολλές έρευνες πεδίου που ο ίδιος πραγματοποίησε στην ισπανική ύπαιθρο, και ακολούθως στην εναρμόνισή τους.

Κάποια από αυτά τα τραγούδια, καθώς επίσης και ποιήματα του μεγάλου αυτού δημιουργού, θα έχετε την ευκαιρία να τα ακούσετε στη μουσικοχορευτική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο . Για μία μόνο βραδιά, συντροφιά με τους ήχους μιας ισπανικής κιθάρας και το πάθος του φλαμένκο, θα ταξιδέψουμε στα στενά δρομάκια της Ανδαλουσίας, εκεί ακριβώς που πήγαζε η έμπνευση του συμβόλου της ισπανικής ψυχής, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Συμμετέχουν: Φιλίππα Στυλιανούδη (χορεύτρια και χορογράφος), Κώστας Αποκίδης (Κιθάρα), Νατάσα Παναγή (Mezzo soprano), - Νάγια Καπνίση (Soprano), υριάκος Χατζηστυλλής (Ηθοποιός).

 

Πότε/πού: Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη (πλατεία Ηρώων), Λεμεσός, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση