ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με δύο παραγωγές η πρώτη «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου» στην Αθήνα

ΚΥΠΕ

Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας παρουσιάζουν την πρώτη «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου», που θα φιλοξενηθεί στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου «στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή και η γνωριμία της σύγχρονης και συνεχούς εξελισσόμενης κυπριακής θεατρικής δημιουργίας στον ελλαδικό χώρο, η προώθηση αξιόλογων θεατρικών παραγωγών εκτός των κυπριακών συνόρων, καθώς και η δημιουργία ενός καλλιτεχνικού διαλόγου, με τα ελλαδικά θεατρικά σχήματα και το ελλαδικό κοινό».

Στην φετινή, πρώτη, διοργάνωση της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεάτρου», συμμετέχουν δύο παραγωγές οι οποίες παρουσιάστηκαν με επιτυχία στις κυπριακές θεατρικές σκηνές το 2020 και το 2021.

Συγκεκριμένα, «η καταξιωμένη ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο και ερμηνεύει τον μονόλογο του πολυβραβευμένου Κρίστοφερ Χάμπτον, Μια ζωή γερμανική, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και παραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου και της Alpha Square, για μια μόνο παράσταση στην Κεντρική Σκηνή – Κτήριο Τσίλλερ στις 20 Σεπτεμβρίου».

Το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την βραβευμένη παραγωγή, Περιμένοντας τον Γκοντό σε διασκευή και σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, με τους ηθοποιούς Izel Seylani και Γιώργο Κυριάκου, στη Σκηνή «Κατίνα Παξινού» - Θέατρο Rex στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου» διοργανώνεται από το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, με την στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μορφωτικού Γραφείου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα – Σπίτι της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου» αποτελεί μετεξέλιξη της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα», η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2009 – 2018 σε σύνολο έξι διοργανώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση