ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Mεγάλη γκάμα θεατρικών επιλογών, διεθνείς συνεργασίες και αξιόλογες παραστάσεις

Οι Φράνσις Μπέικον και Λούσιαν Φρόιντ από την Alpha Square και τη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η θεατρική διαδρομή της Alpha Square έχει μπει εδώ και καιρό σε μία καλή ρότα, δίνοντας στο θεατρόφιλο κοινό καλά επιλεγμένες παραστάσεις. Οι θεατρικές παραγωγές της Alpha Square που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες αποδεικνύουν ότι το θεατρικό τοπίο στην Κύπρο ανανεώνεται συνεχώς και επιθυμεί, καταφέρνοντάς το εν τέλει, να βρίσκεται και σε διάλογο με παραγωγές και παραστάσεις του εξωτερικού.

Ο Καραγκιόζης
Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης» της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου με τον Ηρόδοτο Μιλτιάδους διακρίθηκε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μονοδράματος στην Πάφο το 2016 και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Διεθνή Διαγωνισμό του Pafos2017 (Διεθνής Διαγωνισμός «Μονόδραμα» - Pafos 2017). Η παράσταση ανεβεί στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου, για τρεις παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον Ιούνιο του 2017. Ο «Καραγκιόζης» παρουσιάστηκε ξανά και στη Λευκωσία την προηγούμενη εβδομάδα με πολύ μεγάλη εβδομάδα.

Παραστάσεις 2, 3 και 4 Ιουνίου 2017, στις 9:00 μ.μ.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αίθουσα Black Box, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. Πληροφορίες: www.mcf.gr, τηλ.: +30 210 341 8579
25-28 Οκτωβρίου 2017
Διεθνής Διαγωνισμός «Μονόδραμα» - Pafos 2017, www.pafos2017.eu

BaconFreud
Επόμενη παραγωγή της Alpha Square σε συνεργασία με τη Λεβέντειο Πινακοθήκη είναι το «BaconFreud» της Ανθής Ζαχαριάδου, που σκηνοθετούν και ερμηνεύουν οι Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος σε σκηνογραφία Έλενας Κατσούρη. Το νέο θεατρικό έργο είναι βασισμένο στην πραγματική σχέση δύο εικαστικών θρύλων, του Φράνσις Μπέικον και του Λούσιαν Φρόιντ και θα παρουσιαστεί τον Μάιο για πρώτη φορά.
Πρεμιέρα: 6 Μαΐου 2017, στις 8:30 μ.μ.
Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης», Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία. Πληροφορίες 22668838 (10:00 - 17:00, εκτός Τρίτης).

Caterina: Last Queen Of Cyprus
Η παράσταση που δημιούργησε η Alpha Square «Caterina: Last Queen Of Cyprus» της Ανθής Ζαχαριάδου (στην αγγλική) σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, με τη Χριστίνα Μαρούχου πριν από δύο χρόνια στη βεράντα του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) για τη ζωή της βασίλισσας Κατερίνας Κορνάρο θα παρουσιαστεί στην Νέα Υόρκη στις 9 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ United Solo Theatre, έναν καθιερωμένο θεσμός στη Νέα Υόρκη για τον οποίο επιλέγονται έργα από όλο τον κόσμο με έναν/μία ηθοποιό επί σκηνής. Θα δοθούν ακόμη δύο παραστάσεις στη βεράντα του στις 13 και 14 Ιουνίου.
Παραστάσεις 13 και 14 Ιουνίου 2017, στις 8:00 μ.μ. CVAR, οδός Ερμού, 285, παλιά Λευκωσία. Πληροφορίες/κρατήσεις: 70001140 / alpha@alphasquare.com.cy

Κωδικός Κόκκινο
Ο «Κωδικός Κόκκινο» του Aaron Sorkin σε μετάφραση Ανθής Ζαχαριάδου και σε σκηνοθεσία Ανδρέας Αραούζου με 13 Κύπριους ηθοποιούς (Βαρνάβα Κυριαζή, Ανδρέα Τσέλεπο, Χριστίνα Μαρούχου, Ηρόδοτο Μιλτιάδους, Φώτη Αποστολίδη, Θανάση Δρακόπουλο, Αντρέα Φυλακτού, Βαλεντίνο Κόκκινο, Αντρέα Νικολαΐδη, Κωνσταντίνο Δημητρίου, Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο, Ανδρέα Καρούμπα και Αντρέα Λουκά) θα ανεβεί για μία παράσταση από τον Δήμο Στροβόλου, με ακόμη μία παράσταση στην Πάφο.
Παράσταση στις 26 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μ.μ. Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Venus: Amorous & Savage
Τον Οκτώβριο θα δοθεί η παράσταση σύλληψης και σκηνοθεσίας Ανδρέα Αραούζου «Venus: Amorous & Savage» με την Αλεξία Παρασκευά, τον Ευθύβουλο Θεοχάρους στο πιάνο, στη φωνή ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους και στην κίνηση ο Βασίλης Χαραλάμπους. Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο ως παράλληλη ενέργεια στο αφιέρωμα της Λεβεντείου Πινακοθήκης στην «παράξενη» θεά Αφροδίτη, με επιλογές κειμένων από Ευριπίδη, William Shakespeare, Μίλαν Κούντερα, Νίκο Καζαντζάκη, Sam Shepard, Arthur Rimbaud, μεταξύ άλλων.
Παραστάσεις στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου, στις 8:30 μ.μ. στο Ισόγειο της Λεβεντείου Πινακοθήκης, Λευκωσίας. Πληροφορίες τηλέφωνο 2266 8838 (10:00 – 17:00, εκτός Τρίτης).

Οι κονδυλοφόροι του Μαρκήσιου Ντε Σαντ
Η πρώτη παράσταση του 2018 που έχει προγραμματιστεί από την Alpha Square «Οι κονδυλοφόροι του Μαρκήσιου Ντε Σαντ» του Doug Wright σε μετάφραση-σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου με τους Βαρνάβα Κυριαζή, Ανδρέα Τσέλεπο, Άννα Γιαγκιώζη, Γιώργο Κυριάκου, Αντωνία Χαραλάμπους και Ηρόδοτο Μιλτιάδους. Η παράσταση αφορά τις τελευταίες μέρες του Μαρκήσιου ντε Σαντ στο άσυλο Σαρεντόν στο Παρίσι. Είναι ένα σκοτεινό, προκλητικό και υπαρξιακά κωμικό έργο και είναι αυστηρώς ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18.
Πρεμιέρα: 3 Φεβρουαρίου 2018, στις 8:30 μ.μ. Χώρος Προσωρινών Εκθέσεων, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία. Πληροφορίες τηλέφωνο 2266 8838 (10:00 – 17:00, εκτός Τρίτης)

Πληροφορίες για όλα τα έργα: www.alphasquare.com.cy και www.facebook.com/alphasquare 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση