ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Μέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821», με τον Βαρνάβα Κυριαζή στον ρόλο του Κυπριανού

Το έργο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Με το έργο της Ανθής Ζαχαριάδου «Μέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821» συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ο Δήμος Στροβόλου. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και είναι παραγωγή της παραγωγής Alpha Square. Τον κεντρικό ρόλο του αρχιεπισκόπου Κυπριανού θα υποδυθεί ο Βαρνάβας Κυριαζής, τους μητροπολίτες Κιτίου, Πάφου και Κυρηνείας οι Φώτης Αποστολίδης, Θανάσης Δρακόπουλος και Χάρης Αττώνης. Τον Κιουτσούκ Μεχμέτ θα ενσαρκώσει ο Βαλεντίνος Κόκκινος, τον νεαρό Κκιόρογλου ο Εύρος Βασιλείου και η Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου την κυπριοπούλα Χαρίκλεια. Σκηνικά και κοστούμια είναι του Λάκη Γενεθλή, η μουσική του Σταύρου Μακρή και οι φωτισμοί του Νίκου Μυλωνά.

Το κυπριακό έργο «Μέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821», το οποίο έγραψε η Ανθή Ζαχαριάδου, πραγματεύεται την ταραγμένη περίοδο και τις δραματικές ημέρες πριν από την 9η Ιουλίου του 1821, στη βάση ιστορικά τεκμηριωμένων γεγονότων, εστιάζοντας στη μορφή του αρχιεπισκόπου Κυπριανού και τη σημασία της θυσίας του για την πορεία της Κύπρου και του λαού της. 

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. και θα ακολουθήσει ακόμη μία παράσταση την Κυριακή 4 Ιουλίου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Επιπρόσθετες παραστάσεις θα δοθούν το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων και πρωινών παραστάσεων για Σχολεία.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 2 Ιουλίου, 8:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 22 470341

 Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, 4 Ιουλίου, 8:30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε μια έντονη, παθιασμένη σχέση, σε γάμο, σπίτι, δουλειά και οικογένεια - όλα φυσιολογικά ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ