ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Μια Ζωή Γερμανική» στη Γερμανία

Ένας μονόλογος με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το έργο του πολυβραβευμένου Κρίστοφερ Χάμπτον «Μια Ζωή Γερμανική», με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, θα παρουσιαστεί φέτος στην πόλη όπου όλες οι συνταραχτικές αναμνήσεις της πρωταγωνίστριας εκτυλίσσονται: στο ίδιο το Βερολίνο, στο θέατρο Acker Stadt Palast για δύο βράδια, στις 20 και 21 Μαΐου 2023.

Η παράσταση από το Σατιρικό Θέατρο και την Alpha Square έκανε πανελλήνια πρώτη στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2020, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κυπριακού Θεάτρου στην Αθήνα. Η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη αποτέλεσε και μέρος της βράβευσής της με το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ 2021.

 

Η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη αποτέλεσε και μέρος της βράβευσής της με το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ 2021.

Το έργο

Το έργο «Μια Ζωή Γερμανική» είναι βασισμένο στη ζωή και τη μαρτυρία της Brunhilde Pomsel – μια ζωή που καλύπτει τον εικοστό αιώνα. Πέρασε δύσκολους καιρούς για να τα βγάλει πέρα ως γραμματέας τη δεκαετία του 1930 στο Βερολίνο, με τελευταίο της εργοδότη τον Τζόζεφ Γκέμπελς. Το έργο του Χάμπτον βασίζεται στη μαρτυρία που έδωσε η Pomsel όταν, επιτέλους, έλυσε τη σιωπή της σε μια ομάδα Αυστριακών κινηματογραφιστών το 2016, λίγο πριν πεθάνει, στην ηλικία των 106.

«Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε. Ή πολύ λίγο. Τίποτα περισσότερο απ’ ότι όλοι οι άλλοι. Άρα δεν μπορείτε να μου προκαλέσετε ενοχές».

 

Πληροφορίες

Η παράσταση στο Βερολίνο τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γερμανία, με τη στήριξη του υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Κρατήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση berlinembassy@mfa.gov.cy.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση