ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Δήμος Στροβόλου στηρίζει την πολιτιστική δημιουργία

«Έφτασε η στιγμή να αναχαιτίσουμε τον τεράστιο οικονομικό, αλλά και πνευματικό αντίκτυπο που προκάλεσε η πανδημία στον πολιτιστικό χώρο»

Newsroom K

Σε άρθρο του ο δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους τονίζει την ανάγκη οι βουβές σκηνές να ξαναρχίσουν να είναι ζωντανοί οργανισμοί, και γι’ αυτό τον λόγο ο Δήμος Στροβόλου αποφάσισε να διοργανώσει το 4ο Φεστιβάλ Θέατρου Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Επίσης, ο Δήμος Στροβόλου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχει εντάξει και περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις με κυπριακά σχήματα, καθώς και παραστάσεις των Ομίλων του Δήμου.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος να διαθέτει περίπου €20.000 ευρώ ετησίως προς φιλανθρωπικούς φορείς, προερχόμενα αποκλειστικά από τα έσοδα των εκδηλώσεων.

Φυσικά, όπως σημειώνει ο κ. Παπαχαραλάμπους θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. «Έφτασε η στιγμή να αναχαιτίσουμε τον τεράστιο οικονομικό, αλλά και πνευματικό αντίκτυπο που προκάλεσε η πανδημία στον πολιτιστικό χώρο και να στηρίξουμε τους δημιουργούς μας», λέει ο κ. Παπαχαραλάμπους και έτσι προσφέρει τόσο στους δημότες του, αλλά και στο υπόλοιπο φιλοθεάμον κοινό παραγωγές από τέσσερα κυπριακά και δύο ελληνικά σχήματα.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους θεωρεί σημαντικό ότι ο Δήμος Στροβόλου συνεχίζει να υποστηρίζει έναν θεσμό για τον οποίο όλοι στον Δήμο είναι πολύ υπερήφανοι. Μάλιστα, όλα τα έσοδα από τις περισσότερες από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση φιλανθρωπικών φορέων. «Πραγματικά, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας, που αγκάλιασαν θερμά την προσπάθεια αυτή, με αποτέλεσμα τα προηγούμενα χρόνια». Όπως αναφέρει ο κ. Παπαχαραλάμους ο Δήμος διέθεσε περίπου €20.000 ευρώ ετησίως προς φιλανθρωπικούς φορείς, προερχόμενα αποκλειστικά από τα έσοδα των εκδηλώσεων.

«Δεν είμαστε εδώ για να λέμε ‘Δεν Γίνεται’ και ‘Δεν μπορούμε’. Είμαστε εδώ για να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε πραγματικότητα τις προσδοκίες των δημοτών μας! Με την επιβαλλόμενη σοβαρότητα και αυστηρότητα στην τήρηση όλων των μέτρων», τονίζει ο κ. Παπαχαραλάμπους και βάζει τέλος στα άδεια θέατρα και τις βουβές σκηνές. «Ήρθε η ώρα να καλωσορίσουμε ξανά το κοινό στις εκδηλώσεις του Δήμου μας»

Το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου

Το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου ξεκινάει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, περιλαμβάνοντας παραγωγές από τέσσερα κυπριακά και δύο ελληνικά σχήματα.

Από την Κύπρο η Alpha Square θα παρουσιάσει έργο «Ο Πάπας», σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, η ΕΘΑΛ την κωμωδία «Η Γιαγιά», σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου. Επίσης, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου θα ανέβει το δραματικό έργο «Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς», καθώς και o μονόλογος «Dark Vanilla Jungle». Οι δύο ελληνικές παραγωγές είναι «Το Τάβλι» και «Το Όνειρο του Σκιάχτρου», του αγαπημένου παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά,

Ο Δήμος Στροβόλου διευρύνει ακόμη περισσότερο την πολιτιστική δράση του Δήμου και εγκαινιάζει τον Οκτώβριο έναν νέο θεσμό, τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν στους δημότες, κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα «Διαβάσεις», αποτελούμενη από τρεις διακεκριμένους νέους Κύπριους συγγραφείς, τη Νάσια Διονυσίου, την Κωνσταντία Σωτηρίου και τον Χρίστο Τσιαήλη. Λόγω των περιορισμένων θέσεων συμμετοχής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με την υπόσχεση ότι τα μαθήματα θα επαναληφθούν σύντομα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση