ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα

Ο ASSITEJ Κύπρου γιορτάζει με ένα αφιέρωμα στην πρώτη δεκαετία της Παιδικής Σκηνής του ΘΟΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Κέντρο Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα – ASSITEJ Κύπρου αφιερώνει τη φετινή γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, στην πρώτη δεκαετία της Παιδικής Σκηνής του ΘΟΚ (1976- 1986) και στους ανθρώπους του θεάτρου που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στο ξεκίνημα του επαγγελματικού θεάτρου για παιδιά στην Κύπρο.

Έτσι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ASSITEJ Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα, σημαντικοί άνθρωποι του κυπριακού θεάτρου θα συναντηθούν ξανά στη Νέα Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Εισαγωγή στα πρώτα χρόνια της Παιδικής Σκηνής του ΘΟΚ θα κάνει η εκπαιδευτικός και θεατρολόγος Στέλια Δημητρίου-Μιχαηλίδου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας συντελεστές των παραστάσεων εκείνης της εποχής θα κάνουν ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, για να θυμηθούν όμορφες στιγμές από το ξεκίνημα της Παιδικής Σκηνής. Τον συντονισμό θα κάνει η Μαρίνα Μαλένη, ενώ η συζήτηση θα εμπλουτιστεί με τραγούδια από τις εν λόγω παραστάσεις, τα οποία θα ερμηνεύσει ζωντανά η Χριστίνα Αργύρη. Θα προβληθούν, επίσης, πλάνα και φωτογραφίες από τη δεκαετία 1976- 1986, προερχόμενα από το Αρχείο του ΘΟΚ.

Φωτογραφία από την παράσταση «Ο Μορμόλης», που ανέβηκε την περίοδο 1985-86.


Η πρώτη παραγωγή

Η πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΘΟΚ ήταν ο «Παπουτσωμένος γάτος», σε σκηνοθεσία Μόνικας Βασιλείου, που έκανε πρεμιέρα στις 11 Απριλίου 1976, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Έκτοτε, η Παιδική Σκηνή του ΘΟΚ (μετέπειτα Σκηνή 018), παρουσίασε άλλες 78 παραγωγές.

Φωτογραφία από την παράσταση «Η γκρίζα Πολιτεία», που ανέβηκε την περίοδο 1981-82.


Πληροφορίες

Τετάρτη 20 Μαρτίου, ώρα 7:00 μ.μ., Νέα Σκηνή του ΘΟΚ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του ΘΟΚ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο Ταμείο του ΘΟΚ, στο 77 77 27 17

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Αρχείο του ΘΟΚ

 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση