ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνέχεια σεμιναρίων στη Στέγη Χορού Λεμεσού

Το πρόγραμμα «Ιn Contact With» ξεκίνησε στην Στέγη το 2010. Αποσκοπεί στη συνεχή επιμόρφωση των καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η Στέγη Χορού Λεμεσού, συνεχίζει να στηρίζει την καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου, μεταφέροντας διαδικτυακά το πρόγραμμά της «In Contact With» και οργανώνοντας σειρά δωρεάν σεμιναρίων. Το πρόγραμμα «Ιn Contact With» ξεκίνησε στην Στέγη το 2010. Αποσκοπεί στη συνεχή επιμόρφωση των καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών, δίνοντας τους δυνατότητες συμμετοχής σε εργαστήρια, μαθήματα, σεμινάρια, διαλέξεις και ερευνητικά προγράμματα. Έχει ως κύριο στόχο την επαφή και τη συνεργασία των καλλιτεχνών που διαμένουν στην Κύπρο με άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και το εξωτερικό, μέσα από εξειδικευμένες θεματικές, πρακτικές και μεθοδολογίες που αφορούν στις παραστατικές τέχνες.

Την προηγούμενη Τετάρτη 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο «Sinking» με τον Riccardo Guratti». Στο σεμινάριο με τίτλο «Sinking» χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία και μεθόδους για να ανασύρουμε υλικά αλλά και σημεία αναφοράς από τα πιο ενστικτώδη σημεία του μυαλού μας. Τέθηκαν οι βάσεις για να εξελίξουμε περαιτέρω τα πρότζεκτ μας και για να κρατήσουμε ενεργό το μυαλό μας αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή.  Ένα μέρος της ερευνητικής διαδικασίας, που ξεκίνησε - η οποία ξεκίνησε με αυτό το σεμινάριο συνεχίζει μετά την ολοκλήρωση του και περιλαμβάνει κάποιες εργασίες που θα δοθούν από τον καλλιτέχνη. Το «Sinking» είναι ένας τρόπος να παραδοθούμε σε αυτή την εποχή, σ’ αυτό το χώρο, σ’ αυτό το σώμα και στο μυαλό μας.

Τα σεμινάρια συνεχίζουν την Τετάρτη 20 Μαΐου (ώρα 16:00-18:00) με τον Διομήδη Κουφτερός και το «Thank you for applying!». Το σεμινάριο αφορά τις προτάσεις καλλιτεχνών σε φορείς, την συμπλήρωση αιτήσεων και την αποστολή τους. Η συζήτηση θα δομηθεί γύρω από τη μελέτη συγκεκριμένης περίπτωσης (case study) με σκοπό να αναλυθούν τα εξής ερωτήματα: «Πώς συντάσσω μια καλλιτεχνική πρόταση, με ποιο τρόπο η πρότασή μου ανταποκρίνεται στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, πώς μπορώ να χωρέσω σκέψεις, ιδέες και εικόνες σε ένα κείμενο καθιστώντας το κατανοητό και τι ψάχνει ένας αξιολογητής σε μια αίτηση;».

Το επόμενο σεμινάριο «Copyright Law Issues» με τη Μαρίνα Μαρκέλλου, την Τετάρτη 27 Μαΐου (ώρα 16:00-18:00) αφορά την προστασία και την χρήση του δημιουργικού υλικού υπό το πρίσμα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Ποια είναι τα κριτήρια προστασίας του δημιουργικού υλικού; Ποιο περιεχόμενο προστατεύεται; Ποιοι είναι οι περιορισμοί και ποιες οι εξαιρέσεις; Τι είναι οι άδειες Creative Commons, ποια η λειτουργία και ποια η χρήση τους;

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email project@dancehouselemesos.com ή μήνυμα στη σελίδα του οργανισμού στο Facebook: https://www.facebook.com/dancehousecyprus/. O αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος / Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 25340618 (Δευτέρα με Παρασκευή 9:00-13:30)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση