ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ΔΙΘ επέλεξε για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου τον Peter Sellars

Τιμά κάθε χρόνο αυτή την παγκόσμια γιορτή, καλώντας μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει το μήνυμα

ΚΥΠΕ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ), επέλεξε φέτος για τη συγγραφή του Μηνύματος για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022, τον Αμερικανό σκηνοθέτη θεάτρου και όπερας και διευθυντή φεστιβάλ, Peter Sellars, του οποίου το πολυσχιδές έργο, όπως αναφέρεται, φωτίζει τη δύναμη της τέχνης ως μέσο ηθικής έκφρασης και κοινωνικής δράσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ΔΙΘ τιμά κάθε χρόνο αυτή την παγκόσμια γιορτή, καλώντας μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου για να γράψει το μήνυμα.

Το μήνυμα μεταφράζεται σε περισσότερες από 20 γλώσσες, δημοσιοποιείται μέσα από το δίκτυο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και τα Εθνικά του Κέντρα (περισσότερα από 90 Εθνικά Κέντρα και πολλά Συνεργαζόμενα Μέλη) αλλά και θεατρικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται, από το 1962 έως σήμερα, 60 σημαντικές προσωπικότητες του θεάτρου συνεισέφεραν με τις σκέψεις τους για το θέατρο, τον πολιτισμό και την ειρήνη μέσω των μηνυμάτων της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου συμπληρώνει τα 60 χρόνια των εορτασμών της και διοργανώνει μία εμβληματική διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους, ανερχόμενους καλλιτέχνες του θεάτρου, οι οποίοι αποτελούν σημαντική προτεραιότητα για το ΔΙΘ.

Μέσα από τους συγκεκριμένους εορτασμούς, το ΔΙΘ επιθυμεί να προσφέρει στη νέα γενιά καλλιτεχνών και επαγγελματιών του θεάτρου, μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και παρουσίασης του έργου τους στο κοινό.

Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας εορτασμών επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν 37 (τριάντα επτά) ανερχόμενοι καλλιτέχνες από 28 χώρες. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Κώστας Σιλβέστρος, επιλέχθηκε από το ΔΙΘ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, μετά από πρόταση του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, παρουσιάζοντας μέρος της δουλειάς του.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στις 3:00μ.μ. (ώρα Κύπρου) και θα μεταδοθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου www.world-theatre-day.org 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση