ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας για πρώτη φορά στην Κύπρο για δύο παραστάσεις

Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου, στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο εντός του οποίου κινούνται οι ηθοποιοί

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το φημισμένο Μαύρο Θέατρο της Πράγας (The Black Light Theatre of Prague), έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, για δύο παραστάσεις στις 14 και 15 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό αντίστοιχα.

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Jiři Srnec στο Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1961 και έγινε γρήγορα ένας από τους πιο γνωστούς θεατρικούς θιάσους σε όλον τον κόσμο. Έχει πάρει μέρος σε αμέτρητα θεατρικά φεστιβάλ και διεθνείς περιοδείες ενώ τις παραστάσεις του έχουν παρακολουθήσει πάνω από 5 εκατομμύρια θεατές σε 70 χώρες.

"Ένα ταξίδι στη χώρα της φαντασίας!" για μικρούς και μεγάλους!

Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου, στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο εντός του οποίου κινούνται οι ηθοποιοί - χειριστές των διαφόρων αντικειμένων ντυμένοι με μαύρα ρούχα, πράγμα που τους καθιστά αόρατους στους θεατές. Αυτό που βλέπουν οι θεατές, είναι ένα μαγικό παιχνίδι του πιθανού και του απίθανου, όπου πολύχρωμα αντικείμενα αιωρούνται στον αέρα και ζουν δική τους ανεξάρτητη ζωή, σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς που "αφηγούνται" στον θεατή την ιστορία τους μέσα από την παντομίμα.

Σημαντικό στοιχείο είναι και ο ιδιαίτερος υπεριώδεις φωτισμός που χρησιμοποιείται ώστε να αναδείξει τα χρώματα στα σκηνικά, στα αντικείμενα αλλά και στις ανθρώπινες φιγούρες.

Εξιστορώντας πολύπλοκες ιστορίες και σκορπίζοντας μεγάλες δόσεις μαγείας, ονειροπόλας διάθεσης και ομορφιάς, το Μαύρο Θέατρο Srnec της Πράγας, θα μας παρουσιάσει μια επιλογή από τα καλύτερα στιγμιότυπα της ιστορίας του.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου, στις 16.00, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία

Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 12.00, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι δοκιμές της παραγωγής της Σκηνής 018 του ΘΟΚ με το υπέροχο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
Πρόγραμμα Φιλοξενιών στη Στέγη Χορού Λευκωσίας για socially engaged projects
Kathimerini.com.cy
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ