ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ποδόσφαιρο μικρογραφία της κοινωνίας

Ο Σήφης Πολυζωίδης πρωταφωνιστεί στην παράσταση «Football» που έρχεται μόνο για τρεις παραστάσεις

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Κάναμε μία μικρή κουβέντα με τον Σήφη Πολυζωίδη, ο οποίος ερμηνεύει τον μοναδικό ρόλο της παράστασης «FOOTBALL. Το παιχνίδι της ανθρωπότητας» του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Τριαντάφυλλου Δελή. Ο καυστικός αυτός μονόλογος παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο μετά από δύο πολύ επιτυχημένες σεζόν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στην Κύπρο θα ανέβει για τρεις μόνο παραστάσεις στο «Θέατρο Δέντρο» στις 6-7 Μαρτίου 2020 από την MiNIMIS Εταιρεία Θεάτρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων).

Όπως λέει ο Σήφης Πολυζωίδης, ο οποίος με ειλικρίνεια και ευθεία απεύθυνση προς το κοινό, πρωταγωνιστεί στην παράσταση, το «FOOTBALL… είναι μία παράσταση για τα εγκλήματα του δυτικού πολιτισμού προς τις τρίτες χώρες και για το μέλλον του ανθρώπου και επειδή το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία του κόσμου μας, όλες οι κοινωνικές έννοιες βρίσκονται μέσα σε αυτό. Στην ερώτησή μας αν ως κοινωνία αντιδράμε αρκετά σε προκανονισμένα παιχνίδια ο Σήφης λέει ότι ως κοινωνία έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά και κατεβάσει το κεφάλι κάτω. «Δυστυχώς κάνουμε ό,τι μας λένε». Όσο για τη συλλογική ευθύνη λέει: «Από τις πιο σπουδαίες έννοιες που όμως την έχουμε θαμμένη στο πίσω μέρος του μυαλού μας».

Τον ρωτήσαμε αν η παράσταση δείχνει το δάκτυλο στους θεατές, θέλοντας να τους ευαισθητοποιήσει ο ηθοποιός σημειώνει: «Δεν μπορώ να πω ότι τείνει το δάχτυλο, απλώς προσπαθεί με έναν δικό της τρόπο να μας ενεργοποιήσει να σκεφτούμε προς τα πού πηγαίνουμε και τι κάνουμε στη ζωή μας».

Μία άτυπη πολιτική τριλογία

Το FOOTBALL (2017) μαζί με το LEOPOLD (2017) και το HIV (2018) συγκροτούν μια άτυπη πολιτική τριλογία. Η βασική θέση αυτής της τριλογίας είναι πως οι παντοτινοί ένοχοι είμαστε οι θεατές και πως ήρθε η ώρα να πληρώσουμε κάποιο τίμημα. Η ανάγκη του συγγραφέα να γράψει αυτά τα έργα, γεννήθηκε μετά από τα ταξίδια του στην Αφρική θέλοντας να μιλήσει για τα ταξίδια των «χορτάτων» σε μια «πεινασμένη» Ήπειρο.

 

Πληροφορίες:

Πότε: 6 και 7 Μαρτίου, ώρα 8:30 μ.μ. Στις 7 Μαρτίου δύο παραστάσεις: 6:00 μ.μ. και 8:30 μ.μ.

Πού: Θέατρο Δέντρο (Ενότητος 44Β, Ενορία Παναγίας, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία)
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com & www.ucy.ac.cy/alumni  
Κρατήσεις - Πληροφορίες: 99035132

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X