ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το 5ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ «Ες γην εναλίαν Κύπρον»

Συμμετέχουν 30 ποιητές και πεζογράφοι, θεατρικός σκηνοθέτης καθώς και ηθοποιοί από 11 συνολικά χώρες

ΚΥΠΕ

Aρχίζει και συνεχίζεται μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου σε Λευκωσία, Λεμύθου και Γαλάτα το 5ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ «Ες γην εναλίαν Κύπρον» στο οποίο συμμετέχουν 30 ποιητές και πεζογράφοι, θεατρικός σκηνοθέτης καθώς και ηθοποιοί από 11 συνολικά χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο που είναι εκ των υποστηρικτών του Φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται από τον Λογοτεχνικό – Μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Ιδεόγραμμα».

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στη Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελλιώτισσα στη Λευκωσία η εκδήλωση «Λογοτεχνικό Συναπάντημα».

Στις 4 Νοεμβρίου, Πέμπτη, ακολουθεί η δράση «Λογοτεχνικοί Περίπατοι» με παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων στο χωριό Λεμύθου ενώ το βράδι θα ακολουθήσει εκδήλωση / αφιέρωμα στον παγκόσμια γνωστό Γερμανό συγγραφέα Bernhard Schlink στο πολιτιστικό ίδρυμα ΑΡΤος στη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η βραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέας, πεζογράφος και σκηνοθέτης θεάτρου Ελενα Πέγκα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από θεατρικό αναλόγιο σκηνοθετημένο από τον Ανδρέα Αραούζο ενώ θα προβληθούν δύο 5λεπτες συνεντεύξεις του Bernhard Schlink στα αγγλικά.

Στις 5 Νοεμβρίου, Παρασκευή, διοργανώνεται ξενάγηση των συγγραφέων στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου και ακολουθεί το απόγευμα της ιδίας ημέρας αφιέρωμα στον γνωστό Ιρλανδό ποιητή Michael Longley στο πολιτιστικό ίδρυμα ΑΡΤος στη Λευκωσία.

Τέλος, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, διοργανώνονται οι δράσεις «Περπατώντας την πολυπολιτισμική, εντός των τειχών, Λευκωσία» και «Λογοτεχνικοί Ορίζοντες», στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο στη Λευκωσία, κοντά στην Πύλη Αμμοχώστου.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν και σημαντικοί Κύπριοι λογοτέχνες.

Το 5ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ «Ες γην εναλίαν Κύπρον» υποστηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού, το Υφυπουργείο Τουρισμού, τις Πρεσβείες, Ελλάδος, Σουηδίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Swedish Arts Council, τη Prohelvetia arts council, τη Φαρμακοβιομηχανία Μedochemie, τη FML Fleet Management Ltd, το Εmirates Airlines-Festival of Literature, και από το ΡΙΚ ως χορηγό επικοινωνίας.

Επίσης, το φεστιβάλ στηρίζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, το Πολιτιστικό Κέντρο «Παράκεντρο» και το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση