ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Χαβρούμενα Χριστούγεννα» Χριστουγεννιάτικη γιορτή με Open Mic

Το ίδρυμα Φανερωμένης 70 παρουσιάζει το 25ο κεφάλαιο του συνεχούς προγράμματός του Delivering Views, με τίτλο «Τι είναι ποίηση;»

Newsroom K

Αυτά τα Χριστούγεννα, το ίδρυμα Φανερωμένης 70 σας παρουσιάζει το 25ο κεφάλαιο του συνεχούς προγράμματός του Delivering Views, με τίτλο «Τι είναι ποίηση;». Πέρσι, για την εβδομάδα ποίησης, η Φανερωμένης 70 άνοιξε τις πόρτες τις στο κοινό και τους περαστικούς της Λευκωσίας και τους κάλεσε να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι είναι ποίηση;». Δεκάδες περίεργες, σοβαρές, από καρδίας και ειλικρινείς απαντήσεις γράφτηκαν κάτω από το κοινό και συγκεντρώθηκαν και επιμεληθήκαν από τον Μιχάλη Μαυροθέρη σε ένα βιβλίο. Μαζί μας θα είναι και όλη η ομάδα του περιοδικού Χάβρα, για μια μοναδική Open Mic βραδιά. 
Μιχάλης Μαυροθέρης
Ο Μιχάλης Μαυροθέρης είναι Κύπριος συγγραφέας και ποιητής. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές και τρία μυθιστορήματα εκ των οποίων τα Στάσεις & Υποστάσεις και Κέικ Γεωγραφίας. Ποιήματά του εμφανίστηκαν σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Από το 2015 είναι συνδημιουργός και συνεκδότης του περιοδικού Χάβρα. Η Χάβρα είναι ένα περιοδικό τέχνης, ελεύθερου λόγου και εικόνας, ελεύθερης δημιουργίας και έκφρασης. Εκδίδεται κάθε 2 ή 3 μήνες, και παρουσιάζει έργα και ασκήσεις διάφορων δημιουργών και καλλιτεχνών, Κύπριων και μη.

Delivering Views
Η τρέχουσα δράση «Delivering Views-Delivering Texts» του Ιδρύματος Phaneromenis 70 βασίζεται στην ανταλλαγή εικόνων και κειμένων με επίκεντρο τη Λευκωσία και την Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια συλλέγουμε φωτογραφίες και κείμενα τουριστών που επισκέφθηκαν την Κύπρο, προσπαθώντας μέσα από την ξένη ματιά να επιτύχουμε μια νέα προσέγγιση και ερμηνεία στοιχείων του τόπου μας. Το υλικό που συγκεντρώνεται παραδίδεται ανά διαστήματα σε επιμελητές/ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για να σχολιάσουν κατ’ επιλογήν τους ό,τι τους συν-κινεί. Φιλοδοξία μας είναι μέσω της διακίνησης εικόνων και ιδεών να διεγείρουμε τις αισθήσεις, το συναίσθημα και τη σκέψη, ώστε να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος πάνω σε όσα εν κινήσει μάς διαφεύγουν.

 

 Πληροφορίες

Πότε/Πού: Φανερωμένης 70,την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019  απο τις 17:00-22:00. Στοά Παπαδοπούλου, Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση