ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υφ. Πολιτισμού - Ευρωπαϊκά προγράμματα που θα στηρίζουν τον πολιτισμό

Η Δρ Βασιλική Κασσιανίδου συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Θέμιδα Χριστοφίδου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ευρωπαϊκά προγράμματα που θα στηρίζουν τον πολιτισμό αλλά και θέματα που αφορούν στην πολιτιστική ανάπτυξη συζήτησαν η Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ Βασιλική Κασσιανίδου με τη Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Θέμιδα Χριστοφίδου.

Κατά τη συνάντηση, η Υφυπουργός Πολιτισμού εξέφρασε τη βούλησή της, την οποία η Γενική Διευθύντρια της DG REGIO υπερθεμάτισε, για προώθηση της ένταξης του πολιτιστικού τομέα στον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό προκειμένου να αξιοποιηθούν κονδύλια που αντλεί η Κυπριακή Δημοκρατία από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η Δρ Κασσιανίδου ανέφερε ότι σκοπός του Υφυπουργείου είναι όπως, δεδομένων των δημοσιονομικών περιορισμών και της οικονομικής στενότητας, εξετάσει κατά πόσον είναι δυνατόν να καλυφθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια έργα μεγαλύτερης εμβέλειας που αφορούν σε χώρους/υποδομές πολιτισμού ή και έργα που αφορούν στην ψηφιοποίηση. 

Σημείωσε ότι η ενίσχυση από ευρωπαϊκά κονδύλια θα είναι σημαντική για την επιδίωξη των στόχων του Υφυπουργείου, οι οποίοι είναι, μεταξύ άλλων, η πολιτιστική παιδεία και ανάπτυξη χώρων που προάγουν τον πολιτισμό, όπως η Κυπριακή Βιβλιοθήκη και η Εθνική Πινακοθήκη.

Επιπλέον, η Υφυπουργός υπογράμμισε ότι η επένδυση στον πολιτισμό θα έχει μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία. 

Από πλευράς της, η Γενική Διευθύντρια της DG REGIO ενημέρωσε σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαχειρίζεται η Διεύθυνσή της, τα οποία μπορούν να στηρίξουν με ευρωπαϊκά κονδύλια έργα και δράσεις πολιτισμού.

Σημείωσε εξάλλου ότι ο πολιτισμός, βάσει πρόσφατων μελετών, διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις πολιτικές ατζέντες, τόσο από μόνος του όσο και ως στρατηγική για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών. Πολιτιστικοί και δημιουργικοί τομείς, πρόσθεσε η κα Χριστοφίδου, αποτελούν μια ζωντανή οικονομική δραστηριότητα, καθώς και πηγή θέσεων εργασίας και κύκλου εργασιών επιχειρήσεων.

Περαιτέρω, η Υφυπουργός και η Γενική Διευθύντρια της DG REGIO αντάλλαξαν απόψεις για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και για τα θέματα που θα μπορούσε το Υφυπουργείο Πολιτισμού να προωθήσει.   

Η Δρ Κασσιανίδου και η κα Χριστοφίδου συμφώνησαν, τέλος, όπως διατηρήσουν στενή επικοινωνία και επαφή με στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο στον τομέα του πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ